1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. YAZIK BU ÇOCUKLARA!
YAZIK BU  ÇOCUKLARA!

YAZIK BU ÇOCUKLARA!

Sağlık Bakanlığı resmi bir yazı ile Sosyal Riskleri Önleme Vakfı'ndan Okul Öncesi Eğitim Merkezi binasını boşaltılmasını istedi

A+A-

Fehime ALASYA

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı bünyesinde, 2015 yılında kurulan ve genellikle de mağdur çocuklara hizmet veren Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin kullanımındaki binadan çıkması talep edildi.  Sağlık Bakanlığı tarafından vakfa gönderilen ihbar rahatsızlığa neden oldu. Başta Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Sağlık Bakanlığı'nın “Binayı 30 gün içinde boşaltın” uyarısından rahatsız…

Bir hayır kuruluşu olan Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, bünyesindeki Okul Öncesi Eğitim Merkezi ile toplamda 24 çocuğa ev sahipliği yapıyor. Özellikle Lefkoşa Surlariçi'ne yakın bölgede bulunan merkezde, çocukların tamamı dar gelirli ailelerin çocukları…
Aylık 300 TL gibi çok düşük ücretlerle bakım gören bir ile altı yaş arasındaki çocukların, merkezde yemek, uyku, eğitim gibi bir kreşte olması gereken tüm ihtiyaçları görülüyor.
Çok cüzi miktara verilen hizmet ile özellikle annelerin ekonomik özgürlüğünü kazanması ve aile bütçesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

“Destek çıkılacağına köstek olunuyor”

Çocuk başına alınan 300 TL ile sermayesini döndürmeye çalışan eğitim merkezi bünyesindeki iki okul öncesi eğitim öğretmenlerini ise ödemekte zorluk çekiyor.

Birçok sıkıntıya göğüs gerip, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan eğitim merkezine devlet tarafından binayı boşaltması emrini kabul etmeyen heyet üyeleri, “Devletin vermesi gereken bu hizmeti veriyoruz, bize destek çıkılacağına köstek olunuyor” diye tepki gösterdi.  

“Çocuklarını eve mi kilitleyip işe gidecekler yoksa sokağa mı bırakacaklar?”

Çocuğunu uygun bütçeli, güvenilir bir mekana emanet eden anneler, huzurlu bir şekilde işe gidebiliyor.
Birçok kadının kalifiye eleman olarak çalıştığını iddia eden vakfın bazı mütevelli heyeti üyeleri, ihtiyaçlı bazı kadınlardan aylık ücret dahi alınmadığını dile getirerek, “Burası kapanırsa kadınlar çocuklarını nereye bırakacak? Eve mi kilitleyip işe gidecekler yoksa sokağa mı bırakacaklar?” diyerek bunun kabul edilir bir durum olmadığına dikkat çektiler.   

2008 yılında vakfın kullanımına verilen kreş, Tren-yolu Polikliniği yanında, Surlariçi’ndeki ihtiyaçlı kadınların veya ailelerin çocuklarına öncelik tanıyarak yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışıyor.

Buranın boşaltılması halinde çocukları nereye taşıyacaklarıyla ilgili hiçbir çözüm önerisi sunulmadığı ileri sürülürken, gerekçe olarak da beş yıllık sürenin dolduğu ve yeni bakanlar kurulu kararı ile de bu sürenin uzatılmaması belirtildi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından vakfa gönderilen resmi yazıda ise şu ifadelere yer verildi:

“9 Temmuz 2008 tarihi Bakanlar Kurulu Kararı ile tarafınıza 5 yıllık bir süre için kiralanmış olan Eski Kentsel Sağlık Merkezi Binası’nın Bakanlar Kurulu kararında belirtilen süre'nin (5 yıl) dolmuş olması ve yeni Bakanlar Kurulu kararının çıkarılmaması nedeni ile söz konusu kiralanan yerin 30 gün içerisinde boşaltılarak tarafıma teslim edilmesini aksi ahvalde Bakanlığımız’ın yasal yollara başvuracağını tarafınıza saygı ile bildiririm”

Bu haber toplam 6946 defa okunmuştur
İlgili Haberler