1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yavru Caretta Caretta’lar denize bırakıldı
Yavru Caretta Caretta’lar denize bırakıldı

Yavru Caretta Caretta’lar denize bırakıldı

DAÜ Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi (SAGAM), yumurtadan yeni çıkan Caretta Caretta yavrularını denizde bıraktı.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi (SAGAM), yumurtadan yeni çıkan Caretta Caretta yavrularını denizde bıraktı.

“İskele ve Gazimağusa Kıyılarına Yuva Yapan Deniz Kaplumbağalarının Araştırılması ve Korunması Projesi” kapsamında 20 Ağustos 2015 tarihinde DAÜ Deniz Tesisleri’nde (Beach Club) gerçekleştirilen söz konusu etkinlik ile Caretta Caretta’ların öneminin vurgulanması ve halkın konu ile ilgili bilinçlenmesi hedeflendi. 

DAÜ Tanıtımdan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca’nın da hazır bulunduğu etkinlikte Mağusa Kale Lions ve Mağusa Mesarya Lions Dernekleri de yer aldı.  Etkinlikte kaplumbağalar çocuklar tarafından denize bırakıldılar.

Prof. Dr. Amca gerçekleştirdiği konuşmasında DAÜ-SAGAM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Çiçek’e, SAGAM ekibine ve etkinliğe destek veren Mağusa Kale Lions ile Mağusa Mesarya Lions derneklerine teşekkürlerini iletti.

DAÜ-SAGAM Başkanı ve DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek, projenin DAÜ, İskele Belediyesi ve Doğa Kültür Derneği işbirliği ile gerçekleştirildiğine dikkat çekerek söz konusu proje kapsamında Mayıs – Ekim ayları arasında gönüllü öğrencilerle birlikte, kaplumbağaların yuvaları saptadıkalrını ve kafeslerle koruma altına aldıklarını belirtti. Amaçlarının yuva gelişimini izleyerek yavruların çıkışı sırasında predasyona uğramasını engellemek olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Çiçek, en büyük sorunun bilinçsiz kişiler tarafından yuvaların üzerindeki tellerin kaldırılması, plaj kısmında off-road arçlarla gezilmesi, plajda atık bırakılması ve sahipsiz  köpekler tarafından yuvaların zarar görmesi olduğunu aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Çiçek, halktan;

• Kumsala Araçlarla Giriş Yapmayınız
• Akşam 20:00 – Sabah 07:00 Saatleri Arasında Kumsalda Bulunmayınız, Ateş Yakmayınız, Işık Kullanmayınız
• Çöp Atmayınız, Çöp Bidonlarını Kullanınız
• Evcil Hayvanlarınızı Kumsalda Başıboş Bırakmayınız, Kumu Kazarak Çukur Açmasına İzin Vermeyiniz
• Kumun Kuru Olduğu Bölgeye Şemsiye, Çadır vs. kurmayınız ricasında bulundu.

Bu haber toplam 1616 defa okunmuştur