1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Yaşlıları konuk ettiler
 Yaşlıları konuk ettiler

Yaşlıları konuk ettiler

Girne Amerikan Anaokulu ve İlkokulu öğrencilerinden sürpriz

A+A-


Girne Amerikan Üniversites’nini (GAÜ) 30. yılını kutladığı 2014-2015 akademik yılında düzenlediği etkinliklere, GAÜ bünyesindeki Girne Amerikan Koleji (GAK)  öğrencileri de katıldı, düzenlenen etkinlikte büyükanne ve büyükbabalarla öğrenciler bir araya geldi. “Yaşlılar Haftası”na dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Girne Amerikan İlkokulu öğrencilerine konuk olan yaşlılar, torunlarıyla birarada olmanın mutluluğunu yaşadılar.
Etkinlik nedeniyle yapılan açıklamada “Yaşlılar Haftası simgesel olarak gündeme alınmaktadır. Her zaman değerli olan büyüklerimize saygı ve değer, kısa bir zaman dilimine sıkıştırılamaz. Zamanın simgeleştirilmesindeki amaç,  değerlerimizi canlandırmak,  topluma, toplum olmanın temel ödevini hatırlatmaktır. Bu günlere ulaşmamızın temelinde, ömrünü, gücünü, yeteneklerini toplumun hizmetine harcamış yaşlıların olduğu belirtilen açıklamada “Onlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurmalı,  kıymetli tecrübelerinden yararlanmalı, bedenen ve ruhen bizlere ihtiyaç duyan yaşlılarımıza her açıdan destek olmalıyız.” denildi

Girne Amerikan Anaokulu öğrencileri ise her yıl olduğu gibi bu yıl da hafta boyunca bir çok etkinlik yaptı. Etkinliklere katılan yaşlılar, torunları ve onların okul arkadaşlarına çocukluklarından, oyuncaklarından, oyunlardan bahsettiler. Birlikte şarkılar söyleyip fotoğraf albümlerini inceleyen öğrencilerle yaşlılar arasında ilginç diyaloglar yaşandı, doğa ile iç içe büyüyen yaşlılar günümüzle geçmişin değerlendirmeleri yaptı. Teknoloji çağını yaşayan torunlarına çocukluklarından bahseden yaşlıların torunlarının sıralarında oturması renkli görüntülere sahne oldu.
Büyüklerini sınıflarında kendi sıralarında gören çocuklar çok mutlu bir hafta geçirdi.

Etkinliklerde “Drama Kulübü”nün de konusu yaşlılardı.. Küçük oyunlarla ak sakallı dede rolüne bürünen öğrenciler bastonları canlandırdıkları rol ile  büyük sempati kazandı.

Bir başka etkinlikte ise Cemal Dede evinde ziyaret edildi. Çocukluğunda sahip olduğu bisikletini koruyan ve  saklayan Cemal Dede, öğrencilere o yıllara ait anılarını anlattı, mahallelerinde arkadaşlarıyla birlikte bisiklete binerek gezdikleri günleri yeniden yaşattı.

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur