1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Yaşama Hakkını ve Aileyi Koruma Birliği” kuruldu
“Yaşama Hakkını ve Aileyi Koruma Birliği” kuruldu

“Yaşama Hakkını ve Aileyi Koruma Birliği” kuruldu

Birlik artan intihar ve boşanma vakalarına dikkat çekmeyi amaçlıyor

A+A-

 

Ülkemizde yaşanan intihar ve boşanma vakalarına dikkat çekerek, çözümler üretmeyi amaçlayan “Yaşama Hakkını ve Aileyi Koruma Birliği” adlı yeni bir birlik kuruldu.

Merkezi Gazimağusa’da bulunan “Yaşama Hakkını ve Aileyi Koruma Birliği”nin kuruluşu hakkında yazılı bir açıklama yapan Birlik Başkanı Cem Şen, KKTC halkını yakından ilgilendiren ve gitgide büyüyen iki önemli soruna çare bulmayı amaçladıklarını ifade etti.

Birliğin ilk amacının KKTC'de artan intihar vakalarına dikkat çekmek ve toplumun bu konuda daha hassas ve bilinçli davranmasını sağlayarak intiharları önlemek olduğunu vurgulayan Şen, bu amaca yönelik eğitimler düzenlemeyi, toplumu intihar etmeye eğilimli kişiler ve bu kişilere nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda bilgilendirmeyi ve gereğinde birliğin uzmanlar yardımıyla intihar eğilimli kişilere terapi desteği sağlanmasını da hedeflediğini aktardı.

Kıbrıs Türk toplumunun aile yapısının sürekli artan boşanma vakaları yüzünden yıprandığını da ifade eden Şen, birliğin ikinci amacının boşanmaların önüne geçecek bilime dayalı çağdaş çözümler üretmek olduğunu belirtti. Boşanmalardan en fazla etkilenenlerin çocuklar olduğuna dikkat çeken Şen, bir an önce önlem alınmaması durumunda ilerleyen yıllarda toplumdaki sorunlu birey sayısında artış yaşanacağını savundu.

Şen, yazılı açıklamasının devamında şöyle dedi: “Yürütülen projeler ve çalışmalar sayesinde Kıbrıs Türk toplumunun aile yapısını güçlendirmeyi, sistemli ve zamana dayalı uzun soluklu çalışmalarla toplum genelindeki boşanma yoluyla parçalanan ailelerin oranını düşürmeyi amaçlamaktayız. Aile çoktan parçalandıysa da bu aile fertlerini rehabilite ederek ve gerekli eğitimleri vererek bu bireyleri yeniden hayatla uyumlu hale getirmek ve hayatlarının devamında başarılı, mutlu bireyler olmalarına katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

(tak)

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur