1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Yasalarınızı bilmiyorum’ dedi!
‘Yasalarınızı bilmiyorum’ dedi!

‘Yasalarınızı bilmiyorum’ dedi!

Ercan’a ‘İç çamaşırına gizlediği uyuşturucu’ ile gelen Y.G tutuklandı, kendini “Kıbrıs’a ilk defa geldim, yasalarını bilmiyorum” diyerek savundu

A+A-

Didem MENTEŞ

Ercan Hava Limanı’ndan 1 Eylül’de ülkeye giriş yapmaya çalıştığı sırada iç çamaşarı içerisinde 3 gram ağırlığında hintkenevri türü uyuşturucu madde bulunduğu iddiasıyla isminin baş harfleri Y.G. olan şahıs tutuklandı. Narkotik detektör köpek Liz’in tepki vermesi üzerinde tespit edilen zanlı Y.G. dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkemede Kıbrıs’a ilk kez geldiğini ve yasalarını bilmediğini söyleyen zanlı Y.G.’ye, Yargıç Rauf Kürşad uyarıda bulundu; “İlk kez geldiğiniz bir ülkenin kurallarını bilmeniz gerekiyor, daha dikkatli olmanız gerekiyor…”

Liz tepki verdi!

Lefoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Rauf Kürşad’ın huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı İlhan Damdelen ve zanlı şahsen mahkemede hazır bulundu.  Savcı Damdelen, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Murat Döşenci’yi mahkemeye tanık olarak dinletti. Döşenci, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Döşenci, 1 Eylül tarihinde saat 20:00 raddelerinde Ercan’da giriş yapmaya çalışan zanlı Y.G..’ye detektör köpek Liz’in tepki vermesi üzerine tasarrfunda bir arama yapıldığını söyledi.

Yargıç Rauf Kürşad’tan uyarı: “İlk kez geldiğiniz bir ülkenin kurallarını bilmeniz, dikkatli olmanız gerekiyor!”

İç çamaşırı içinde bulundu

Zanlı üzerinde yapılan aramada iç çamaşırı içerisinde şeffaf naylona ve beyaz renkte peçete içerisinde iki ayrı yerde toplam 3 gram ağırlığında hint kenevİri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirterek, söz konusu maddelerin emare alınarak, zanlının tutuklandığını söyledi. Zanlının meseleyle ilgili olarak tutuklandığını aktaran Döşenci, zanlının gönüllü ifade verdiğini bu ifadenin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini aktardı. Döşenci, zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceği gerekçesiyle 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç: “İlk kez geldiğiniz bir ülkenin kurallarını bilmeniz gerekiyor”

Mahkeme, tutukluluk talebi üzerine zanlı Y.G.’ye söz hakkı verdi. Zanlı Y.G: “Kıbrıs’a ilk defa geldim, yasalarını bilmiyorum. Türkiye’de de yasak ama bu kadar detaylı değil. Ben kaçmam, tüm kimliklerimi, her şeyimi bırakırım” dedi.

Yargıç Rauf Kürşad ise zanlının beyanlarına yönelik, “İlk kez geldiğiniz bir ülkenin kurallarını bilmeniz gerekiyor, daha dikkatli olmanız gerekiyor” şeklinde uyarıda bulundu. Huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendiren Kürşad, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiye zanlı Y.G.’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına ve tam donanımlı bir hastanede doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 2165 defa okunmuştur
Etiketler : ,