1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘YASAL MEVZUAT YETERLİ DEĞİL’
‘YASAL MEVZUAT YETERLİ DEĞİL’

‘YASAL MEVZUAT YETERLİ DEĞİL’

Kamuoyunda eylemlere neden olan, yargıya da taşınan projeyle ilgili Orman Dairesi’ndeki YASAL MEVZUATIN YETERLİ OLMADIĞI ortaya çıktı. Belediye çalışmalara “ara verdiğini” açıkladı.

A+A-

 

Lapta-Karşıyaka’da bulunan Gorno Tepesi’ne kurulması planlanan Teleferik Projesi’ne ARA VERİLDİ.

Kamuoyunda eylemlere neden olan, yargıya da taşınan projeyle ilgili Orman Dairesi’ndeki YASAL MEVZUATIN YETERLİ OLMADIĞI ortaya çıktı.

Proje, Şehir Planlama Dairesi, Orman Dairesi ve Bakanlar Kurulu’ndan yapımı konusunda ONAY ALMIŞTI.

Lapta Belediyesi tarafından yapılan resmi açıklamada, yasal mevzuat eksikliğinin ‘YETKİLİLERİN GÖZÜNDEN KAÇTIĞI’ ifade edildi.

Lapta Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: “Belediyemizin yaklaşık iki yıldan beridir üzerinde çalışma yaptığı ve Şehir Planlama Dairesi’nden, Orman Dairesi’nden ve Bakanlar Kurulu’ndan yapımı konusunda onay alarak projelendirme çalışmasını tamamladığı Teleferik Projesi’nde, yetkililerinin de gözden kaçırdıkları şu andaki Orman Yasası’ndaki yasal mevzuatın bu amaçla yeterli olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Orman Yasası’ndaki yasal mevzuatın yeniden düzenlenmesine değin Teleferik Projesi’nin hayata geçirilmesine ara verilmiştir.”

Ne olmuştu?

Hatırlanacağı üzere; Gorno Tepesi’ne kurulacak Teleferik Projesi’ne yönelik Bakanlar Kurulu kararında Lapta’da olan parseller Karşıyaka’daymış gibi geçirilmişti.

Tapu ve Kadastro Dairesi’nde alınan orijinal yer haritasında parsel numarası yazmazken, Şehir Planlama Dairesi’ne sunulan haritaya sonradan parsel numarası eklenerek sahte davranışta bulunulmuş, konu yürütmenin durdurulması talebiyle Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşınmıştı.

Bakanlar Kurulu’nun yürütmesinin durdurulması ve ileri işlem yapılmaktan men edilmesi için açılan ara emri duruşması yarın görüşülecek.

 

 

Bu haber toplam 2223 defa okunmuştur
İlgili Haberler