1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YASADIŞI YOLLA, SİLAHLA GELDİLER!
YASADIŞI YOLLA, SİLAHLA GELDİLER!

YASADIŞI YOLLA, SİLAHLA GELDİLER!

Polis, zanlıların 8 Ekim günü jet-ski ile Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a kanunsuz yollardan Tatlısu bölgesine giriş yaptığını söyleyerek, oradan Alagadi 3 sahiline geldiklerini belirtti.

A+A-

Ülkeye jet ski ile yasa dışı yollarla giriş yapan S.D ve R.A kıskıvrak yakalandı. Zanlıların üzerinde iki adet de tabanca bulundu. Şüphelilerden S.D’nin 2008 yılında ‘sirkat, ev ve bina açma’ gibi suçlardan arandığı belirtildi

 

Didem MENTEŞ

Türkiye’den jet-ski Kuzey Kıbrıs’a yasadışı yollarla giriş yapan iki şahısın üzerinde tabanca bulundu, şüpheliler polis tarafından tutuklandı.
S.D ve R.A'nın tasarruflarında iki adet tabanca ve 8 adet canlı mermi bulundu.

8 Ekim günü GPS kullanarak Tatlısu bölgesindeki bir sahile gelen oradan da ‘Alagadi 3’ sahiline sığındıkları iddia edilen 34 yaşındaki S.D ve 43 yaşındaki R.A isimli şahsılar, alınan ihbar üzerine tespit edildi. Şüphelilerden S.D’nin 2008 yılında ‘sirkat, ev ve bina açma’ gibi suçlardan arandığı öğrenildi. Polise yakalanan S.D’nin tasarruflarındaki tabancaları satmak amacıyla ve ailesini görmeye geldiği iddia edildi. Bu arada zanlı S.D’nin 5 yıl sonra jet-ski ile ülkeye tabanca eşliğinde kaçak girmesi, diğer zanlı ile ‘soygun yapma’ planı olabileceği şüphesini uyandırdı.

İhbar üzerine yakalandılar
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Esentepe Polis Karakolu ve Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri işbirliğinde yapılan operasyon sonucu 10 Ekim günü tutuklanan S.D ve R.A isimli zanlılar dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Nöbetçi Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi Hacı, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Egemen Metay ve ve zanlılar şahsen hazır bulundu. Metay, olayla ilgili olarak Esentepe Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Yücel Meraklı’yı mahkemeye tanık olarak dinletti. Meraklı, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

2 adet tabanca, 8 canlı mermi
Yücel Meraklı, 10 Ekim 2014 tarihinde Esentepe- Alagadi bölgesinde ‘kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde taşıma, tasarruf ve ithal’ suçlarıyla bağlantılı olarak zanlı S.D ve zanlı R.A’nın tutuklandığını açıkladı. Zanlıların 8 Ekim günü jet-ski ile Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a kanunsuz yollardan Tatlısu bölgesine giriş yaptığını söyleyen polis memuru, oradan Alagadi 3 sahiline geldiklerini belirtti. Alınan ihbar üzerine zanlıların sahilde tespit edildiğini ve jet skide arama yapıldığını söyleyen Yücel Meraklı, yapılan aramada jet skinin koltuk altındaki bölme kısmında biri Baretta diğeri de Star marka iki adet, 9 mm çapında tabanca ve 8 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi. Bahse konu tabanca ve mermilerin emare olarak alındığını, zanlıların da tutuklandığını aktaran Meraklı, tabancaların balistik incelemeye gönderildiğini söyledi.

S.D aranıyordu
Meraklı, zanlı S.D’nin 2008 yılında Esentepe bölgesinde meydana gelen birçok ev açma, sirkat ve kasti hasar suçlarından aranmakta olduğunu söyledi. Yücel Meraklı, meselenin henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek, bu ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması için zanlıların 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutukluluk emri
Mahkeme, polis memurunun tutukluluk talebi üzerine zanlılara söz hakkı verdi. Zanlılar herhangi bir itirazları olmadığını beyan etti. Bunun üzerine Kıdemli Yargı Nüvit Gazi, huzurunda yapılan beyanları ve şahadeti dikkate alarak, tahkikatın yeni başladığını bu nedenle salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle her iki zanlının 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Soygun iddiası
Öte yandan zanlıların jet ski ile ülkeye kaçak girmesi akıllara birçok soruyu getirdi. Zanlılardan S.D’nin 5 yıl önce birçok suça karışmış olup, kaçak olarak yurt dışına çıkmasının ardından, aynı şekilde yakalanması birçok şüphe uyandırdı. Özellikle son zamanlarda ülkede meydana gelen soygun olaylarından zanlıların esinlenebileceği ve bu amaçla adaya geldikleri ileri sürülüyor.Zanlıların bir bankayı soyacağı, bazı yerleri kurşunlayacağı, hatta cinayet işleyebileceği de iddia edildi.

Bu haber toplam 3682 defa okunmuştur