1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yasa dışı yollardan Türkiye’ye gitmek istediler!
Yasa dışı yollardan Türkiye’ye gitmek istediler!

Yasa dışı yollardan Türkiye’ye gitmek istediler!

Türkiye’ye yasa dışı yollardan gitmek isteyen 2 kişi tutuklandı

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

 

Türkiye’nin Bangladeş vatandaşlarına vize uygulamasından dolayı Türkiye’ye yasa dışı yollardan gitmek isteyen 2 Bangladeş vatandaşı ile Bangladeş vatandaşlarını yasa dışı yollardan Türkiye’ye götürmek isteyen TIR şoförü Y.M., Mağusa Limanında suçüstü tespit edilerek tutuklandı. “Suç işlemeye teşebbüs” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar aleyhine 2’şer günlük tutukluluk süresi temin edildi.

 

Dorsenin alt kısmına gizlendiler…

Meselenin tahkikat memuru Osman Üreten, zanlı Yıldırım Menekşe’nin Bangladeş vatandaşı zanlı A.B.S ile M.R.H.S’yi Türkiye’ye yasa dışı yollardan götürmek için önceden 500’er TL’ye anlaştıklarını ve zanlı A.B.S ile M.R.H.S’yi kullanımında bulunan LK 453 plakalı TIR aracın arkasına takılı olan dorsenin alt kısmına gizleyerek 2 Haziran tarihinde Mağusa Limanında muhaceret işlemlerini yaptırmadan gümrük kontrolünden geçip Dipkarpaz isimli yük gemisine girmek için beklemeye başladığını açıkladı. Konu TIR aracın yük gemisine binmek için beklediği esnada Bangladeş vatandaşı zanlıların görevli polis tarafından yapılan aramada tespit edilip suçüstü gereği tutuklandığını belirten Üreten, zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Üreten, her 3 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

2’şer gün tutuklu kalacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlılar Y.M., A.B.S ve M.R.H.S’nin tahkikat maksatları bakımından 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2135 defa okunmuştur
Etiketler :