1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yasa Dışı Cemiyete üye ilan edildi
Yasa Dışı Cemiyete üye ilan edildi

Yasa Dışı Cemiyete üye ilan edildi

Kıbrıs’ın güneyinde PYD bayrağı salladığı gerekçesi ile hakkında tutuklama emri çıkan M.A. tutuklandı

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde gerçekleştirilen Türkiye'nin Kuzey Suriye'deki Askeri operasyonun protestosuna katılıp PYD bayrağı salladığı gerekçesi ile KKTC’ye giriş yaptığı sırada tutuklanan zanlı M.A., tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.

 

Polis: Limasol’da protestoya katıldı

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Memuru Burçin Korgan olayla ilgili bulguları aktardı.

Korgan huzurda bulunan zanlı M.A'nın “Yasadışı Cemiyete Üye Olma, Yasadışı Cemiyeti Savunma, Teşvik ve Yasadışı Cemiyete Ait Yıkıcı Propaganda Niteliğinde Yayınlar Bulundurma” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Polis, zanlının 10 Ekim 2019 tarihinde Lefkoşa'nın güneyinde, Limasol'da faaliyet göstermekte olan Teofilos Kürt Derneği tarafından organize edilen Türkiye Cumhuriyeti, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılmakta olan operasyonu protesto amacıyla gösteriye katıldığını kaydetti.

Korgan, M.A.’nın gösteri esnasında KKTC Bakanlar Kurulu tarafından Yasadışı Cemiyet olarak ilan edilen PYD'nin bayrağını taşıyarak “Yasadışı Cemiyete Üye Olma, Yasadışı Cemiyeti Savunma, Teşvik ve Yasadışı Cemiyete ait Yıkıcı Propaganda Niteliğinde Yayınlar bulundurma” suçunu işlediğini söyledi.

 

KKTC’ye geçiş amacı araştırılıyor

Polis adı edilenin kamera görüntülerinde tespit edilip aleyhinde tutuklama emri çıkarıldığını ve 2 Kasım 2019 tarihinde Kermiya Geçiş Kapısından giriş yaptığı esnada tespit edilerek şubeye celp edilmiş ve konu ile ilgili olarak itiraf mahiyetli gönüllü ifade verdiğini söyledi. Polis memuru Korgan zanlının ne amaçla Kıbrıs'ın kuzeyine geçiş yaptığı ve nerelerle temas kurduğunun tespitinin yapılabilmesi, vermiş olduğu gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılabilmesi için zanlının ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2580 defa okunmuştur
Etiketler :