1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yarışmadaki ilk Kıbrıslı grup
Yarışmadaki ilk Kıbrıslı grup

Yarışmadaki ilk Kıbrıslı grup

Yarışmadaki ilk Kıbrıslı grup

A+A-

Ersin Kaşif


    Genç Yetenekler Kültür Sanat Derneği, diğer bir ismiyle Genç Yetenekler Production olarak çok önemli bir uluslararası organizasyonda ismimiz geçecek. 2015’in Mart ayında Polonya’ya yollanılan DVD kaydının ön elemeleri geçmesi sonrasında orkestramız, “BIM” adı verilen Bydgoszcz Musical İmpressions’a katılacak. 1977 yılından beridir yapılan bu büyük organizeye Avrupa’nın birçok ülkesinden orkestralar, çoksesli korolar vs. katılıyor. Bizler de orkestra dalında yarışmak için, 38.si düzenlenen BIM’e Kuzey Kıbrıs’tan katılacağız.

EKİP

Polonya’nın en büyük ve güzel kentlerinden biri olan Bydgoszcz’da yapılacak olan organizeye Kuzey Kıbrıs’tan çok güçlü bir ekiple katılıyoruz. Ondokuz kişiden oluşan ekip ise şöyle şekileniyor; Yaylılar; Tanem Özaygın, Ayla Saygun, Ersin Kaşif, Kardem Özdiken, Güney Songur, Safiye Piro, Merve Ruh ve Ateş Erzen. Vurmalılar; perküsyon Oytun Küskü, İsmail Özuçar, Kadri Özuçar. Solo ve ritm gitarlar; İbrahim Çetiner, Hüseyin Olgaçer ve Kayra Sururi. Bas gitar; Melis Ersan. Oytun Ersan. Akordeon; Aziz Güven. Flüt; Mehmet Sakarya. Orkestranın koordinatörlüğünü Evren Demirbilek yapıyor. İki büyük ödül için sahnede performans sergileyecek orkestramız, en büyük ödül olan The Grand Prix için hazırlık yapıyor. Bydgoszcz kentinde birçok yerde konser verecek olan orkestra, büyük final için Avrupa’nın en önemli Opera Salonları’ndan biri olan Opera Nova’da performans sergileyecek. Orkesrta, entonasyon, birliktelik ve performans düzeyi olarak istenilen şartları yerine getirmek zorunda. Avrupa, Asya ve Amerika’dan müzik gruplarının katılacağı 38. Bydgoszcz Musical İmpressions’a ilk defa Kıbrıs’tan bir orkestra katılacak. Genç Yetenekler Production Orkestrası’nda çeşitli yaş gruplarından kişiler var. 14 yaşından 40 yaşına kadar çok geniş bir yaş aralığı. Kuzey Kıbrıs’ın özellikle seçilen ve gençlerden oluşan Genç Yetenekler Production’un keman orkestrası orkestranın keman ve yaylılar grubunu oluşturuyor.

KATKILAR

Bu büyük organizeye katılımla ilk defa bir orkestra Kuzey Kıbrıs’ı resmi ve ciddi bir organizasyonda Avrupa’da temsil etmiş olacak. Genç Yetenekler Production Orkestrası’na Bydgoszcz Musical İmpressions’a katılması için; KKTC Başbakanlığı, KKTC Dışişleri Bakanlığı Tanıtma Dairesi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, KKTC Meclis Başkanlığı, katkı sağladı. Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrası salonu çalışılması için destek oldu. Lefkoşa’nın en büyük derneklerinden biri olan FOGEM ise kostüm desteği sağladı. Lefkoşa Folklor Derneği Kıbrıs’taki performans için olanak sağladı. Tabii ki en büyük katkı ailelerden geldi. Değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek maddi ve manevi desteği aileler verdi. Orkestramız 29 Haziran tarihinde Almanya Berlin’e hareket edecek. Çok büyük bir organizasyon bizleri bekliyor. Katkı koyan kurum ve kuruluşlara teşekkürler.

Bu haber toplam 2326 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 216. Sayısı

Adres Kıbrıs 216. Sayısı