1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yarış nefes kesecek
Yarış nefes kesecek

Yarış nefes kesecek

K-Pet Süper Lig’de tüm takımlar teknik direktörlerini belirledi. Süper Lig’de son şampiyon Yenicami teknik direktör Turan Altay ile devam kararı alırken, bu sezon şampiyonluğa oynaması beklenen ekiplerin geçen yılki teknik adamlarla devam etme kararı alma

A+A-

Yenidüzen Spor Servisi Süper Lig’in başlamasına az bir zaman kala teknik adamları mercek altına aldı

Eren ŞİŞİK

Geçen sezonu Yenicami’nin ardından ikinci sırada tamamlayan Kaymaklı’da Fırat Canova teknik adamlık koltuğunda kalırken, Kıbrıs Kupası şampiyonu Lefke de Toygar Davulcu ile şampiyonluk yarışı verme hedefinde. Geçen sezonun takdir toplayan ekibi Doğan Türk Birliği de uzun yıllardır sürdürdüğü geleneği bozmayarak Caner Oshan’la birlikteliğini sürdürme kararı aldı.

Turan Altay bir adım önde
K-Pet Süper Lig’de bu sezon takımlarının başında sahaya çıkacak olan teknik adamlardan; Turan Altay, Caner Oshan ve İltaç Karayel geçmişte şampiyonluk yaşayan isimler olarak göze çarpıyor. Özellikle Yenicami teknik patronu Turan Altay’ın son yıllarda Çetinkaya ve Yenicami ile kazandığı şampiyonluklar, başarılı çalıştırıcıyı ülkede en çok konuşulan isimlerden biri haline getirdi. Bu sezon yine şampiyonluk için savaşacak olan Yenicami’de Turan Altay’ın 5.şampiyonluğunu kazanıp kazanamayacağı merak konusu. Tecrübeli teknik adam Yenicami’nin kadro yapısı itibariyle rakiplerine göre bir adım önde görünüyor.

En tecrübeli Karayel ve Uçkan
K-Pet Süper Lig’de bu sezonki en yaşlı teknik adamlar Süper Lig’in yeni temsilcisi Lapta’nın tecrübeli teknik patronu Salahi Uçkan ve Bostancı Bağcıl’ın ‘şampiyonluk apoletli’ teknik adamı İltaç Karayel. 54 yaşındaki iki teknik adamın ardından ise uzun yıllardır Süper Lig’de görev almayan 50 yaşındaki Erol Çağaloğlu en yaşlı teknik adam olarak göze çarpıyor.

En genci Devecioğlu
K-Pet Süper Lig’de geçtiğimiz sezon olduğu gibi ‘en genç teknik adam’ unvanı Serdarlı’nın teknik direktörü Sedat Devecioğlu’nun oldu. 30 yaşındaki başarılı çalıştırıcı, geçen sezon gösterdiği başarılı performansın ardından bu sezon da takımında kaldı. Sezon başında kadroya önemli isimler katan Serdarlı’nın bu sezon çıkış yapabilecek ekipler arasında olması bekleniyor.

Değişiklikler yaşandı
Sezon başında bazı takımlar geçtiğimiz sezonki teknik adamlarıyla yola devam etmeme kararı alırken, Çetinkaya’da Vehbi Özerem’den boşalan teknik adamlık koltuğuna Erol Çağaloğlu getirildi. Cihangir’de ise Mehmet Ali Özgürgün ile yollar ayrıldı ve takım genç teknik adam Hasan Burgaç’a emanet edildi. Geçen sezon son anda ligde kalan Yeniboğaziçi’nde de Bülent Aytaç göreve getirildi.

Yeniler teknik adam değişikliğine gitti
Geçtiğimiz sezon Birinci Lig’den Süper Lig’e yükselen Gönyeli, Lapta ve Gençler Birliği’nin yeni teknik adamlarla yola çıkma kararı alması dikkat çekti.  Süper Lig’in yeni ekiplerinden Lapta’da teknik direktörlük görevine Salahi Uçkan getirilirken, Gönyeli’de Mustafa Piro, Gençler Birliği’nde ise Ahmet Ogan teknik adamlık koltuğuna oturdu. Öte yandan takımlarının başında bulunan 13 teknik adamın da daha önceden Süper Lig tecrübesi bulunuyor. Süper Lig’de ilk kez teknik adamlık deneyimi yaşayacak olan Cihangir teknik direktörü Hasan Burgaç’ın ise nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.

Takımların teknik direktörleri ve doğum tarihleri şu şekilde:

Takım    Teknik Direktör   Doğum Tarihi
Yenicami   Turan Altay   13 Aralık 1968 (45)
Kaymaklı   Fırat Canova   2 Ocak 1968 (46)
Lefke    Toygar Davulcu   19 Eylül 1970 (44)
Çetinkaya   Erol Çağaloğlu   28 Ağustos 1964 (50)
Doğan TB   Caner Oshan   29 Mayıs 1965 (49)
Cihangir   Hasan Burgaç   8 Mayıs 1973 (41)
Bağcıl    İltaç Karayel   1 Eylül 1960 (54)
MTG    Ali Oraloğlu   9 Ağustos 1976 (38)
Serdarlı    Sedat Devecioğlu  27 Ocak 1984 (30)
Mormenekşe   Eralp Şerifoğlu   16 Haziran 1966 (48)
Yeniboğaziçi   Bülent Aytaç   3 Şubat 1970 (44)
Lapta    Salahi Uçkan   14 Ocak 1960 (54)
Gönyeli    Mustafa Piro   14 Mart 1968 (46)
G.Birliği    Ahmet Ogan   28 Aralık 1969 (45)

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur