1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YARIM MİLYON yolcu
YARIM MİLYON yolcu

YARIM MİLYON yolcu

Hermes Havaalanları Operatörü Sözcüsü Adamos Aspris Kıbrıs Haber Ajansı'na (KHA) 10 Ağustos Pazartesi'nden 23 Ağustos Pazar gününe kadar Kıbrıs'ın iki uluslararası havaalanını yaklaşık yarım milyon yolcunun kullanacağını, 10 Ağustos'tan 16 Ağustos'a kadar

A+A-

Yüksek sezonda Kıbrıs'ın uluslararası Larnaka ve Baf havaalanlarını iki haftada yaklaşık yarım milyon yolcu kullanacak.

Hermes Havaalanları Operatörü Sözcüsü Adamos Aspris Kıbrıs Haber Ajansı'na (KHA) 10 Ağustos Pazartesi'nden 23 Ağustos Pazar gününe kadar Kıbrıs'ın iki uluslararası havaalanını yaklaşık yarım milyon yolcunun kullanacağını, 10 Ağustos'tan 16 Ağustos'a kadar ise 1,600 uçuşla 240,000 yolcunun seyahat etmesinin beklendiğini bildirdi.

Aspris, Sadece bu hafta, çoğu Larnaka havaalanından olmak üzere yaklaşık 90.000 kişinin iki havaalanını kullanarak seyahat edeceğini belirtti.

Adamos Aspris, “Bunun devam etmesi ve memnuniyet sağlamak için baskı altında olsak da bu yüksek sezonda olabilecek sorunları en aza indirmeyi hızla ve kararlılıkla başarabilmek için ilgili hizmetlerimizle tam bir iletişim içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

--------------------------------------------------------

Kıbrıs ‘gecikmede’ 7’nci sırada

Eurocontrol'un bir raporunda, Temmuz'da Kıbrıs’ın güneyindeki hava sahasını kullanan uçaklarda önemli gecikmeler olduğunu, Lefkoşa bölgesi kontrol merkezinin en fazla gecikmeyle ilgili 20 maddelik listede 7. sırada bulunduğu belirtildi.

Sadece gidişle ilgili gecikmelerde Temmuz’da uçuş başına 2.89 dakika ortalama gecikmeyle Lefkoşa’nın birinci sırada yer aldığı kaydedilen raporda, Haziran 2015'e göre bu oranın düşük olduğu ifade edildi.

Avrupa hava trafik güvenliği teşkilatı Eurocontrol tarafından son olarak yayımlanan Aylık Operasyon Ağları Raporu'na göre, en fazla gecikme yeri, İstanbul'un Asya tarafında bulunan Sabiha Gökçen havaalanı oldu. Onu Fransa'nın Brest şehri, Maastricht ve Atina kontrol merkezleri izledi.

Aynı raporda, Avrupa'da son beş yılda ilk kez, ortalama günlük trafiğin günde 31,000 uçuşu aştığını, bunun Temmuz 2014'le karşılaştırıldığında % 2.1'lik bir artış olduğu ifade edildi.

Raporda, hem İstanbul havaalanları Atatürk ve Sabiha Gökçen'de tekrarlanan kapasite sorunlarının, Temmuz'daki Hava Trafik Akışı Yönetimi (ATFM) gecikmelerinin toplamının % 12.8'i olarak hesaplandığını, yoğun trafik yükünün Yunanistan ve Kıbrıs'ta önemli gecikmelerde istihdamla ilgili olduğu vurgulandı.

Mevsimle ilgili havanın, özellikle Avrupa'nın kuzeybatısında bu sorunlara eklendiğini, Temmuz 2015'teki gecikmelerin, Temmuz 2014'le karşılaştırıldığında % 37.1'i aşmakla sonuçlandığını belirtildi. Geri dönüş Hava Trafik Akışı Yönetimi'ndeki gecikmelerin % 29.8'i bulduğu ATFM havaalanı gecikmelerinin de % 51.4 arttığı hesaplandı.

Kıbrıs'la ilgili olarak Eurocontrol raporunda, aşırı trafik büyümesi ve kapasitesi veya istihdam sorunlarının önemli gecikmelere neden olduğu kaydedildi. Raporda, “Lefkoşa bölgesi kontrol merkezindeki gelişmenin de gecikmelere neden oldu” denildi.

Kıbrıs üzerindeki gidişlerdeki gecikmelerde Temmuz'da ortalama uçuş başına 2.89 dakikada kaldı, Haziran ayında da 3.69 olarak saptandı.

Toplamda, Temmuz ayında ortalama günlük gecikmeler Sabiha Gökçen için 6.074 dakika, Brest için 5,080, Maastricht için 4,414 dakika ve Atina için 4,044 dakika olarak tespit edildi. Lefkoşa 3,039 dakika ile 7'inci sırada yer alırken İstanbul Atatürk Havaalanı, Barcelona, Amsterdam ve Londra gibi hava kontrol merkezleri daha alt sıralarda yer aldı. (CNA)

 

Bu haber toplam 1826 defa okunmuştur