1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Yarım kalan yarışı tamamlayacağım”
“Yarım kalan yarışı tamamlayacağım”

“Yarım kalan yarışı tamamlayacağım”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in Alsancak Belediye Başkan adayı Cezar Ekinci, ‘yarım kalan yarışı’ tamamlamak için yeniden aday olacağını söyledi.

A+A-

Ayşe GÜLER
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG)’nin Alsancak Belediye Başkan adayı Cezar Ekinci, ‘yarım kalan yarışı’ tamamlamak için yeniden aday olacağını söyledi.
Ekinci, Alsancak’ı ‘çekim merkezi’ haline dönüştüreceklerini vurgulayarak, bugüne kadar göreve gelen belediye başkanlarının bölgeye gerekli hizmeti vermediğini savundu.
“Bölgenin sosyal ve kültürel aktiviteler konusunda yaşanabilir bir belde oluşturulmasında eksikler yaşandı” diye konuşan Ekinci, geçmişte ‘çekim merkezi’ olan Alsancak’ın ‘albenisini’ kaybettiğine dikkat çekti.
Ekinci, Belediye başkanı seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri YENİDÜZEN’e anlattı. 
“Bölge sorunlarını çok iyi biliyorum. Onları çözecek yeteneğe de sahibim” diyen Ekinci, ‘sol kültürün’ verdiği gelenek ve disiplin ile Alsancak’ı yeniden yaratacaklarını vurguladı. 
Ekinci, yaşadığı çevrenin layık olduğu şekilde düzenlenmesi ve hizmet alması açısından aday olduğunu dile getirdi.
“CTP-BG’li belediyelerinin başarı tartışılmazdır. Bu durum ‘sol kültürün’ farkıdır” şeklinde konuşan Ekinci, disiplinli ve programlı belediyeciliğin başarılı olacağını kaydetti.

“Şeffaflık ve açıklık ana prensip olacak”

Ekinci, faaliyet ve harcamaların belediyenin oluşturacağı internet sayfası ile şeffaf bir şekilde halkın bilgisine sunulacağını dile getirerek, bu konuda ilki başaracaklarını söyledi.
“Alsancaklı, ödediği her kuruşun nerede ve nasıl harcandığını bilecek. Her ay ya da iki ayda bir rapor hazırlayıp, halkın bilgisine sunacağız” şeklinde konuşarak, şeffaflık ve açıklığın ana prensipleri olacağını vurguladı.
Ekinci, harcamalarla ilgili halkın güvenini kazanacaklarını ifade etti.


“Personel durdurma olmayacak”

Ekinci,  göreve gelmesi halinde belediye personelinden ‘durdurma’ yapılmayacağını da açıklayarak, çalışanların verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacağını kaydetti.
Belediye çalışanlarının daha huzurlu ve verimli çalışabilmesi adına çalışma şartlarında ‘iyileştirme’ yapacaklarını da kaydeden Ekinci,  personel maaş ve özlük haklarının günün şartlarına göre düzenleneceğini aktardı.

“Yeşilova’yı sahipleneceğiz”

Bölgedeki tek futbol takımı olan Yeşilova Spor Kulübü’nün ‘belediyenin ilgisizliği’ nedeniyle tarihinin en kötü dönemini yaşadığını savunan Ekinci, “Yeşilova’nın geçmişteki başarılı yakalaması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
Ekinci, belediyenin bu konuda öncü ve taşıyıcı olması gerektiğini söyleyerek, futbol takımının bölge gençliğine daha iyi hizmet verebilmesi için tüm olanakların kullanılacağını belirtti.
Göreve gelmesi halinde Yeşilova Spor Kulübü’nü sahipleneceklerini dile getirerek, “Yeşilova’yı layık olduğu yere taşıyacağız” diye konuştu.


“Komiteler kurulacak”

Ekinci, bölge halkının ‘yaşam kalitesini artırmak’ için belediye başkan adayı olduğunu söyledi.
“Alsancak’ı başka vatandaşlar olmak üzere belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları ile birlikte yürüteceğiz” şeklinde konuşan Ekinci, göreve gelmesi halinde, sağlık, sanat, spor, kültür, çevre, ekonomi gibi alanlarda uzman kişilerden oluşan komiteler kuracaklarını kaydetti.
Ekinci, “Komitelerden alacağımız katkı ve fikirlerle Alsancak için en iyisini yapacağız” dedi.

“Belediye meclis toplantıları halka açık olacak”

Ekinci, belediye meclis toplantılarının halka açık bir şekilde yapılacağını da belirterek, bununla birlikte belediye meclis üyelerinin bölgeye daha fazla katkı sağlaması adına sorumluluklarının artırılacağını ifade etti.

“Hedef; gençlik merkezi kurmak”

Bölgede gençlerin ve emeklilerin boş vakitlerini değerlendirecekleri sosyal alanların oluşturulacağını dile getiren Ekinci, tiyatro, folklor, müzik ve resim gibi alanlarda gençlerin yararlanabileceği bir merkez kurma hedefinde olduklarını kaydetti.
Ekinci, bu yönde oluşturulacak ekiplerin hem Kuzey Kıbrıs’ta hem de uluslar arası alanlarda kendilerini ifade etme olanaklarının yaratılacağını söyledi.
Ekinci, “başka kültürlerin, bölgemizdeki gençlerle kaynaşmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

“Musluklardan içme suyu akacak”

Bölgenin su kaynağı açısından zengin olmasına rağmen,  ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren Ekinci, “yaz aylarında hafta bir suyumuz akıyor. Bazen bu 15 günü buluyor” dedi.
Ekinci, söz konusu durumun ilgisizlikten ve kaynakların doğru değerlendirilmemesinden meydana geldiğini dile getirerek, başka bölgelerin su ihtiyaçlarının Alsancak’tan karşılandığını ancak köydeki vatandaşların su kıtlığı çektiğini ifade etti.
Kısa sürede alınacak tedbirlerle bölgede yaşanan su sıkıntısının çözülebileceğini dile getiren Ekinci, bununla birlikte musluklardan içme suyunun akmasını sağlayacaklarını açıkladı.

“Muhtarlarla diyalog şart”

Ekinci, belediyenin 4 milyon TL’lik yatırım bütçesi olduğunu ancak bölgeye herhangi bir yatırımın yapılmadığını dile getirdi.
Belediyenin bağlı olduğu köylerdeki sıkıntıları daha kolay ve hızlı bir şekilde çözebilmek için bölge muhtarlarıyla ayda 1 ya da 2 kez toplantı düzenleyeceklerini ifade eden Ekinci, böylelikle sorunların daha kısa sürede çözümlenebileceğini savundu.
Ekinci, bununla birlikte vatandaşlarla sürekli diyalog içerisinde olacaklarını dile getirerek, merkezin gördüğü hizmetin köylere de verileceğini kaydetti.


“Çekim merkezi oluşturulacak”

Ekinci, bölge halkının vakit geçirebileceği bir park alanının bulunmadığını belirterek, kısa sürede bu konuda çalışma yapacaklarını dile getirdi.
Alsancak bölgesinde turizm açısından birçok otel bulunduğunu söyleyen Ekinci, bu durumdan bölge halkının yeterince pay alamadığını dile getirdi.
Ekinci, köy merkezinde oluşturulacak çekim merkezi ile turistlerin sürekli olarak bölgeye gelmesinin sağlanacağını kaydetti.


“Esnaf arasında eşitlik sağlanacak”

Belediyenin mal ve hizmet satın almasının sadece belli başlı kişilerden yapıldığını söyleyen Ekinci, esnaflar arasında eşit bir şekilde dağılım yapılacağını belirtti. 
Ekinci, söylenenlerin ‘vaat’ olmadığını ve hayata geçireceklerini projeler olduğunu vurguladı.
Sosyal belediyecilik anlamında çalışacaklarını kaydeden Ekinci, iddialı olduğunu belirtti.
Ekinci, “Alsancak yaşanabilir bir kent haline dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.
Oluşturulacak ağla vatandaşların Alsancak’ta kolaylıkla internete girebileceğini dile getirerek, bunun ciddi bir ihtiyaç olduğunu savundu.

“Eko turizme yöneleceğiz”

Alsancak belediyesine bağlı köylerin eko turizme elverişli olduğunu belirten Ekinci, bu alana yoğunlaşacaklarını söyledi.
Ekinci, “Örneğin Alsancak’a bağlı Ilgaz köyü çok nostaljik bir köydür. Kolay bir şekilde eko turizm etkinliği düzenlenebilir” dedi.
Ekinci, bölgede kültürel ve sosyal alanda da festival düzenlemeyi hedeflediklerini aktardı.

Bu haber toplam 2798 defa okunmuştur