1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yarı finalistler belirlendi
Yarı finalistler belirlendi

Yarı finalistler belirlendi

Kolan British Hospital Federasyon Kupası’nda çeyrek final karşılaşmaları dün akşam oynandı.

A+A-

Eren ŞİŞİK

Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Kolan British Hospital Federasyon Kupası’nda çeyrek final karşılaşmaları dün akşam oynandı. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan çeyrek final karşılaşmaları sonunda rakiplerini mağlup eden Girne Üniversitesi, Koopspor ve Yakın Doğu Üniversitesi adlarını yarı finale yazdırdı.

Girne son periyotta bitirdi

Günün ilk karşılaşması Girne Üniversitesi ile Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) arasında oynandı. Özellikle ilk üç periyodu çekişmeli geçen maçta Girne Üniversitesi oyunu son periyotta kopardı ve sahadan 70-57 galip ayrılarak adını yarı finale yazdıran ilk ekip oldu.

Koop bu kez kazandı

Bu maçın ardından ise Mapfree ile Koopspor takımları karşı karşıya geldi. Ligde her iki maçta da Koopspor’u mağlup etmeyi başaran Mapfree takımı bu maçta rakibine boyun eğdi ve sahadan 68-61 mağlup ayrılan taraf oldu. Koopspor rakibini mağlup ederek yarı finale yükselen ikinci ekip oldu.

YDÜ kupada da ilerliyor

Gecenin son maçı ise ligde doludizgin ilerleyen Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile koç değişikliği sonrası çıkış yakalayan Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) arasında oynandı. Bu karşılaşmada YDÜ takımı rakibi LAÜ’yü 82-76 mağlup ederek ligden sonra kupada da rakibini mağlup etmeyi başardı. YDÜ aldığı galibiyetle adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Yarı final bu akşam

Kolan British Hospital Federasyon Kupası’nda yarı final karşılaşmaları bu akşam Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. Yarı final maçlarının ilkinde saat 18.00’de Girne Üniversitesi ile Koopspor karşılaşacak. Bu maçın ardından saat 20.00’de YDÜ ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) takımları finale yükselmek için mücadele edecek. Final karşılaşması 24 Şubat Cuma akşamı saat 19.00’da Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.

Bu haber toplam 1927 defa okunmuştur