1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yargılanmayı cezaevinde bekleyecekler
Yargılanmayı cezaevinde bekleyecekler

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecekler

Mağusa’da arıtma tesisi karşısındaki tarlada ele geçirilen yaklaşık 60 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile ilgili olarak tutuklanan zanlı B.S ve Ö.O dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Mağusa’da arıtma tesisi karşısındaki tarlada ele geçirilen yaklaşık 60 gr ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile ilgili olarak tutuklanan zanlı B.S ve Ö.O dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı B.S ve Ö.O, davaları mahkemece görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiler.

Soruşturma tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın, 29 Temmuz tarihinde alınan bir bilgide Mağusa’da arıtma tesisleri karşısında yoldan yaklaşık 1 km içerdeki tarla içerisinde uyuşturucu alışverişi yapılacağı öğrenildiğini belirtti. Ayni gün konu bölgeye gidilerek yapılan kontrolde tarlada bulunan bir ağacın altında gömülü naylon içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edildiğini belirten Arkın, akabinde konu uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi kimin veya kimlerin almaya geleceğini tespit etmek için pusu görevine başladıklarını açıkladı. Arkın, ayni gün saat 20:30 raddelerinde konu bölgeye NJ 356 Z plakalı araçla zanlı B.S ve Ö.O geldiğini belirterek, zanlı B.S ağaç altında gömülü vaziyette bulunan naylon içerisindeki yaklaşık 60 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi aldığı esnada tespit edildiğini ve kaçmaya çalıştığı için makul güç kullanılarak alıkonulduğunu, hemen akabinde zanlı Ö.O da kaçmaya çalıştığı esnada makul güç kullanılarak alıkonulduğunu açıkladı.

Zanlı B.S’nin benzeri sabıkaları var…

Polis Memuru Cüneyt Arkın, zanlı B.S ve Ö.O aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirtti. Zanlı B.S geçmişte uyuşturucu meselesinden dolayı 4 davası olduğunu ve bu 4 davadan 2 tanesinden mahkum olarak 3 yıl 4 ay hapis yattıktan sonra 2016 yılı Temmuz ayında cezaevinden çıktığını açıkladı. Arkın, zanlı Ö.O ise KKTC’ye 27 Temmuz 2017 tarihinde turist olarak geldiğini ve yasal statüsünün bulunmadığını açıkladı. Arkın her iki zanlının da 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tutuklu yargılanacaklar…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu, zanlı B.S ve Ö.O davaları mahkemece görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

 

Bu haber toplam 1306 defa okunmuştur
Etiketler : ,