1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek...
Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek...

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek...

Küçük Erenköy’de kalan Yıldan Kıyım’a kendisini İçişleri Bakanı ve Bakanlık Danışmanı olarak tanıttıktan sonra 120 bin TL ile 7 parça ziynet eşyasını sahtekarlıkla temin etmekle suçlanan “Tavuri” lakaplı M.S dün yeniden mahkemeye çıkarıldı...

A+A-

Küçük Erenköy’de kalan Yıldan Kayım’a kendisini İçişleri Bakanı ve Bakanlık Danışmanı olarak tanıttıktan sonra Kayım’dan 120 bin TL para ile 7 parça ziynet eşyasını sahtekarlıkla temin etmekle suçlanan “Tavuri” lakaplı M.S, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahtekarlıkla mal ve para temini” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı, hükümsüz tutuklu yargılanmak üzere 2 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderildi.

247 adet sabıkası var...

Meselenin tahkikat memuru Osman Üreten, zanlının, 2017 yılı Haziran ve Ekim ayları içerisinde Mağusa ve Lefkoşa’da, Küçük Erenköy’de kalan Yıldan Kayım’a kendisini İçişleri Bakanı ve Bakan Danışmanı olarak tanıttıktan sonra sorunlu olduğu arazisi ve evine koçan verebileceğini söyleyip zanlıdan 120 bin TL nakit para ve 7 parça ziynet eşyalarını sahtekarıkla temin ettiğini anımsattı. Zanlının 3 Kasım tarihinde tespit edilerek tutuklandığını söyleyen Üreten, zanlının ayni gün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine 3 gün, 6 Kasım tarihinde ise 4 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini söyledi. Üreten, temin edilen tutukluluk süreleri içerisinde zanlı ile müştekinin kullandığı telefonlarla ilgili GSM operatörlerine gerekli yazılar yazıldığını ve yine zanlı ile müştekinin telefon konuşmalarının mukayese edilmesi için ses kayıtlarının PGM Ses İnceleme Şubesine gönderildiğini belirterek henüz raporların temin edilemediğini açıkladı. Zanlı Serttaş’ın Lefkoşa’da işlediği “1. Derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etmek” ve Mağusa’da ise işlediği “Şiddet tehdidi” ve “Telefonda tacizlik” suçlarından dolayı teminata bağlı olduğunu belirten Üreten, zanlının bugüne kadar toplam 247 adet sabıkası olduğunu ve sabıkaların büyük bir kısmının benzer suçlardan olduğunu açıkladı. Üreten, zanlının serbest kalması halinde benzeri suçları işlemeye devam etme olasılığının bulunduğunu belirterek, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Tavuri kendi kendini savundu...

Mahkemede avukatı olmadığı için söz alan Tavuri lakaplı zanlı M.S kendi kendini savundu. Polisin amacının kendisini cezaevine göndermek olduğunu ileri süren zanlı, tahkikat memuruna sorular sordu. Zanlı, polise “Yıldan Kayım’ın bana 120 bin TL verdiğini iddia ediyorsunuz. 120 bin TL aldığıma dair bir tespitiniz var mı?” diye sordu. Tahkikat memuru ise  bu yönde tespitlerinin olduğunu ifade etti. Zanl akabinde mahkemeye teminat şartlarını yerine getirecek durumu olmadığını ve konu suçları da işlemediğini beyan etti.

2 ay tutuklu bekleyecek...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlının davaları mahkemece görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

 

Bu haber toplam 2278 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler