1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek
Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek

Girne’de 11 Temmuz’da Eshref Abdulkariov ile arasında çıkan tartışma sonucu, sokak ortasında Abdulkarov’u bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen zanlı M.A. aleyhindeki soruşturma tamamlandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de 11 Temmuz’da Eshref Abdulkariov ile arasında çıkan tartışma sonucu, sokak ortasında Abdulkarov’u bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen zanlı M.A. hakkındaki soruşturma sona erdi.

197 promil alkol tesiri altında Abdulkariov’u bıçakla yaralayarak, evine kaçtıktan sonra tespit edilerek tutuklandığı ileri sürülen zanlı M.A dün çıkarıldığı mahkemece 3 ay cezaevine gönderildi.

Polis, hastaneye kaldırılırken yaşamını yitiren Abdulkariov’u ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan zanlı M.A.’nın gönüllü ifade vererek, suçunu kabul ettiğini açıklamıştı.

 

6 davadan yargılanacak

Zanlı M.A. “adam öldürme’, ‘ağır yaralama’, ‘kanunsuz bıçak taşıma’ ve ‘sarhoşluk’ suçlamasıyla dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Egemen Metay ve zanlı avukatı hazır bulundu.

Savcı Metay, olayla ilgili olarak Polis Çavuşu Namık Kemal Baz’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Baz, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

 

Evinde yakalanmıştı

Namık Kemal Baz, 11 Temmuz’da saat 05.00 sıralarında 197 promil alkol tesiri altındaki zanlının aralarında çıkan tartışma sonucu tasarrufunda bulundurduğu bıçağı Eshref Abdulkariov’un karnına sapladığını ve olayın ardından zanlının Girne’deki ikametgahında tespit edilerek tutuklandığını anımsattı. Baz, ağır yaralanan Abdulkariov’un önce Girne Doktor Akçiçek Hastanesine ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken yolda yaşamını yitirdiğini söyledi.

‘Adam öldürme’, ‘ağır yaralama’, ‘kanunsuz bıçak taşıma’ ve ‘sarhoşluk’ suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklanan zanlı M.A. hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını aktaran Baz, zanlının davaları görüşünceye dek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

 

3 ay cezaevi

Yargıç Mesut Mesutoğlu da ‘adam öldürme’ ve ‘ağır yaralama’ suçlarının giderek artış gösteren ve toplumda huzursuzluğa neden olan suç türlerinden olduğunu ve Ağır Ceza Mahkemesi kapsamına girdiğini söyledi. Olayla ilgili tahkikatın tamamlandığına dikkat çeken yargıç Mesutoğlu, zanlı M.A.’nın yurt dışına çıkışını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim ederek, davalarında hazır bulununcaya kadar 3 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. 

 

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur
Etiketler :