1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yargıda atama
Yargıda atama

Yargıda atama

Yeni adli yıl öncesi Yüksek Adliye Kurulu yeni atamalar gerçekleştirdi

A+A-

Didem MENTEŞ

Yeni adli yıl öncesi Yüksek Adliye Kurulu yeni atamalar yaparak, iki avukatı yargıç olarak atadığı öğrenildi. Onayı henüz yapılmayan atamalara göre Avukat Rauf Kürşad ve Avukat Mesut Mesutoğlu Yüksek Adliye Kurulu tarafından yargıç olarak atandı. Kurul, iki Kaza Mahkemesi Başkanı Yüksek Mahkeme Yargıçlığına atarken, iki kıdemli yargıcı Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na, iki yargıcı Kıdemli Yargıçlığa atadı. Ayrıca bölgelerde görev yapacak Ağır Ceza Mahkemesi heyetlerinde de değişikliğe gidildi.


Yeni atamalar

Yüksek Adliye Kurulu’nun kararına göre, Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Tanju Öncül ve Gazimağusa Kaza Mahkemesi Başkanı Gülden Çiftçioğlu, Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’na atandı. Kurul kararıyla
Lefkoşa Kaza Mahkemesi yargıçlarından Fadıl Aksun ve Füsun Cemaller ise Kıdemli Yargıç oldu. Yüksek Adliye Kurulu’nun kararına göre Avukat Mesut Mesutoğlu ve Avukat Rauf Kürşad da Kaza Mahkemesi Yargıcı olarak atandı.


Ağır ceza da değişiklik

Ağır Ceza Mahkemesi heyetlerinde ise yeni atamalar yapılırken, farklı bir uygulama getirildi. Yüksek Adliye Kurulu, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına Ömer Güran’ı getirirken, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ise heyetin diğer iki üyesi olarak belirlendi. Yıllardır Lefkoşa ve Girne Ağır Ceza Mahkemeleri bir heyet ile yürütülürken, bu sene bir değişiklik yapılarak Gazimağusa ile Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir heyet atandı. Gazimağusa ve Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanlığına şuan ki Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı getirildi. Heyet üyeleri ise Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler ve Yargıç Mesut Mesutoğlu oldu.

Güzelyurt dışında Kaza Mahkemesi başkanları değişti

Güzleyurt dışında Kaza Mahkemeleri Başkanlıkları da değişti. Geçtiğimiz Adli Yıl’da Lefkoşa ve Girne’de oturum yapan Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanlığını yürüten Bahar Saner, Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanlığı görevine getirildi. Terfi alan Kıdemli Yargıç Bertan Özerdağ Girne Kaza Mahkemesi Başkanı olarak atanırken, Kıdemli Yargıç Talat Usar da Gazimağusa Kaza Mahkemesi Başkanı oldu. Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı olan İlker Sertbay’ın ise yeri değişmedi.

Bu haber toplam 7257 defa okunmuştur