1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yargıç: “Yolunuz yol değil…”
Yargıç:  “Yolunuz yol değil…”

Yargıç: “Yolunuz yol değil…”

Yaşları 13 ile 22 arasında değişen 6 genç hırsızlık suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

 

 

Gamze BAYKUR

KKTC genelinde 18 yeri açarak hırsızlık yapan yaşları 13 ile 22 arasında değişen 6 genç dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıakrıldı. “Bina açma”, “Kasti hasar”, “Sirkat” ve “Suç işlemeye teşebbüs” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı D.P (E-16), G.K (E-22), S.D (E-14), H.D (E-15), M.K.V (E-13) ve U.G (E-15) tutuksuz yargılamak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

KKTC genelinde hırsızlık suçu işlediler…
Meselenin tahkikat memuru Engin Yıldız, zanlı zanlı D.P (E-16), G.K (E-22), S.D (E-14), H.D (E-15), M.K.V (E-13) ve U.G (E-15)’nin 2015 yılı Şubat-Mayıs ayları arasında Mağusa, Girne, Lefkoşa, İskele ve Güelyurt olmak üzere KKTC genelinde işlemiş oldukları “Bina açma”, “Kasti hasar”, “Sirkat” ve “Suç işlemeye teşebbüs” suçlarıyla ilgili olarak 17 Mayıs tarihinde Girne’de tespit edilerek tutuklandıklarını açıkladı. Zanlıların aleyhine Mağusa’da 8, Girne’de 3, Lefkoşa’da 5, İskele’de 1 ve Güzelyurt’ta 1 olmak üzere toplam 18 dava tanzim edildiğini belirterek, zanlıların vermiş oldukları gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini söyledi. Zanlıların herhangi bir okulda öğrenci olmayıp işsiz olduklarını ifade eden Yıldız, zanlı G.K ile H.D’nin ailevi sorunlarından dolayı evlerinde kalmadıklarını da söyledi.  Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Yıldız, tüm zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Toroslu: “Size sahip çıkacak kimse yok mu?”
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, yaşları küçük olan zanlılara hitaben “Yaşınız 13-14-15-16. Size sahip çıkacak kimse yok mu ki bu suçları işliyorsunuz? Umarım mahkemeye son kez geliyorsunuz. İşlemiş olduğunuz suçlar uzun süreli hapis cezası gerektiren suçlardır. Daha hayatın başındasınız. Seçtiğiniz yol ise yol değil. Evinize döneceksiniz ve aileniz sizi nasıl yönlendirecekse öyle davranacaksınız. Gerekirse çalışıp aile birliğine katkı koymaya çalışacaksınız. Bu seçtiğiniz yolda ailenizden de olursunuz” diyerek nasihat verdi.

Zanlı S.D’nin annesi: “Oğlumun davranış bozukluğu var…”
Mahkemede söz alan 14 yaşındaki zanlı S.D’nin annesi, oğlunun 3-4 yıldır bu şekilde davrandığını, evden oyun oynamak için çıkıp geri dönmediğini, çoğu zaman polis yardımı ile oğlunu bulduğunu, oğlunun davranış bozukluğu olduğu için de tedavi gördüğünü söyledi.

Sosyal Hizmetler Dairesinin takibinde olacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, her 6 zanlının kimlik pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından takip edilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur