1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yargıç “iğrenç” dedi, tecavüze teşebbüse 2 yıl hapis verdi!
Yargıç “iğrenç” dedi, tecavüze teşebbüse  2 yıl hapis verdi!

Yargıç “iğrenç” dedi, tecavüze teşebbüse 2 yıl hapis verdi!

Yargıç, toplumda bu tür ahlak suçlarının, namusu açığa vurmamak için kaçınıldığına ve toplum arasında işlenen bu tür suçların, mahkemelere çok fazla yansımadığına dikkat çekerek, bu tür iğrenç ve tiksindirici suçlara toplumun tahammülü olmadığı söyledi

A+A-

 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Gönyeli’de 6 Haziran 2014 tarihinde evine çağırdığı bir kadına cinsel saldırı teşebbüsünde bulunan sanık Ekrem Şimşekyılmaz’a 2 yıl hapis cezası verdi. Heyet Başkanı Ömer Güran, kararında vurguladı: “Bu tür iğrenç ve tiksindirici suçlara toplumun tahammülü yok”

Didem MENTEŞ

Gönyeli’de 6 Haziran 2014 tarihinde ‘bir kadına üzerindeki büyüyü bozacağını ‘söyleyerek, evine çağırdıktan sonra cinsel saldırıda bulunup, tecavüze teşebbüs eden Ekrem Şimşekyılmaz, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dava kararını okuyan Yargıç, bu tür iğrenç ve tiksindirici suçlara toplumun tahammülü olmadığına vurgu yaptı.

Sanık Ekrem Şimşek Yılmaz, ‘Cinsel tecavüze teşebbüs’, ‘cinsel saldırı’, cinsel incinmeye sebep olma’ ve ‘şiddet tehdidi’ suçlarından yargılanmak üzere dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurundaki davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Varol ve Savunma Avukatı mahkemede hazır bulundu.

Yargıç: “10 yıl kadar hapislik içeriyor”

Heyet adına kararı okuyan Başkan Ömer Güran, sanığın mahkum olduğu cinsel tecavüze teşebbüs suçunun 10 yıla kadar hapislik öngören ciddi bir ceza olduğunu söyledi. Ancak toplumda, bu tür ahlak suçlarının, namusu açığa vurmamak için kaçınıldığına ve toplum arasında işlenen bu tür suçların, mahkemelere çok fazla yansımadığına dikkat çekerek, bu tür iğrenç ve tiksindirici suçlara toplumun tahammülü olmadığına vurgu yaptı.
Sanığın işlediği suçun cezasını belirlerken, bu tür suçlara meyli olan kişilere, caydırıcı, toplum ve kamu menfaatini koruma yönünü de düşünerek bir ceza vermeyi uygun gördüklerini kaydeden Ömer Güran, sanığa yönelik hafifletici sebebin, suçunu kabul etmesi ve 8 aydır hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunması olduğunu kaydetti. Başkan Ömer Güran son olarak, sanığı mahkum olduğu davalardan toplam 2 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 4911 defa okunmuştur