1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Yapılan analizler uluslararası geçerliliğe sahip”
“Yapılan analizler uluslararası geçerliliğe sahip”

“Yapılan analizler uluslararası geçerliliğe sahip”

Sağlık Bakanlığı, Devlet Laboratuvarı’nda yapılan “Pestisit Kalıntı Analizi”, “Mikrobiyoloji”, “Besin Analizi” ve “Çevre-Radyobiyoloji” Şubeleri’nde yapılan analizlerinin uluslararası geçerliliğe sahip olduğu bildirildi

A+A-

Sağlık Bakanlığı, Devlet Laboratuvarı’nda yapılan “Pestisit Kalıntı Analizi”, “Mikrobiyoloji”, “Besin Analizi” ve “Çevre-Radyobiyoloji” Şubeleri’nde yapılan analizlerinin uluslararası geçerliliğe sahip olduğu bildirildi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılının Haziran ayında Devlet Laboratuvarı’nın 4 bölümünün Türk Akreditasyon Kurumu’na akredite olduğu belirtildi.

Devlet Laboratuvarı Müdürü Süleyman Şakar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Devlet Laboratuvarı’nın 2010 yılında Türk Akreditasyon Kurumu’na akredite olmak için başvuruda bulunduğunu, bu çerçevede 2012 yılında Devlet Laboratuarı’nın 4 bölümünün Türk Akreditasyon Kurumu’na akredite olduğunu söyledi.

Akreditasyonun kapsamı genişletildi
Pestisit Kalıntı Analizi Şubesi, Mikrobiyoloji Şubesi, Besin Analizi Şubesi ve Çevre-Radyobiyoloji Şubelerinin Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildiğini belirten Şakar, 2013 yılına kadar kapsam genişleterek denetimlerin yapıldığını kaydetti. Şakar, laboratuvardaki bu bölümleri denetlemek için Türk Akreditasyon Kurumu’ndan denetçilerin çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ederek, bu akreditasyonlar sayesinde Devlet Laboratuvarı’nda yapılan analizlerin uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu söyledi. Şakar, bundan sonraki adımlarının, akredite olmayan bölümlerin de akreditasyonunu sağlamak olduğunu dile getirdi.

Ercan Güneş: “Uluslar arası tanınmışlığımız var”
Türk Akreditasyon Kurulu Baş Denetçisi Ercan Güneş de, kurum olarak uluslararası tanınmışlıklarının olduğunu söyleyerek, Avrupa’daki herhangi bir kurumun bile Türk Akreditasyon Kurumu tarafından denetlenebildiğini belirtti. KKTC Devlet Laboratuvarı’nın bazı bölümlerinin de denetlenerek akredite edildiğini anlatan Güneş, Devlet Laboratuvarı’nda çalışanların yetenekli ve başarılı birer personel olduğunu da vurguladı. Güneş, “KKTC Devlet Laboratuvarı çıtasını her zaman çok yüksekte tutmaktadır. İnşallah diğer bölümlerin de akreditesi gerçekleştirilir” dedi. (TAK)

Bu haber toplam 1312 defa okunmuştur