1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Yanlış bilgilendirme yapıldı"
"Yanlış bilgilendirme yapıldı"

"Yanlış bilgilendirme yapıldı"

Sağlık Bakanlığı’nın adının  geçtiği haberde,  yanlış bilgilendirme yapıldığını açıklandı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, bugün bir gazetede “Bu Nasıl İş?” başlıklı, Sağlık Bakanlığı’nın adının  geçtiği haberde,  yanlış bilgilendirme yapıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, “kamu oyunu doğru bilgilendirme” adına yaptığı yazılı açıklamasında, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Bütçe Dairesi’ne bağlı Karma İşçi Komitesi Başkanlığı imzasıyla Sağlık Bakanlığı’na  gönderilen resmi evrakın değerlendirildiği kaydedildi

Sağlık Bakanlığı’nın yazılı açıklaması şu şekilde:

“BU NASIL İŞ?” başlığı ile verilen haberde yolsuzluk iddialarına karışan söz konusu isim hakkında polis soruşturması tamamlanmadan Sağlık Bakanlığı’nda işe başladığı yazılmıştır.

Söz konusu isim hakkında bakanlığımıza, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Bütçe Dairesi’ne bağlı Kamu İşçi Komitesi Başkanlığı imzasıyla bir yazı ulaşmıştır.

6 Haziran 2017 tarihli resmi evrakta “Karma İşçi Komitesi’nin 06.12.2016 tarih ve 6 nolu kararı ilegörevinden uzaklaştırma ve maaşının yarısının ödenmesi cezası alan şahıs hakkındaki mahkemenin henüz sonuçlanmamış olması nedeniyle, Karma İşçi Komitesi’nin 01.06.2017 tarih ve 2 nolu kararı uyarınca, 01.06.2017 tarihinden itibaren maaşının tamamının ödenmesi ve mahkeme sonuçlanıncaya kadar görev yeri Lefkoşa olmak koşuluyla Bakanlığınızca verilecek hizmetlerde görevlendirilmesi uygun görülmüştür. Bilgi ve gereğini saygı ile arz ederim” yazılmıştır.

Sağlık Bakanlığı olarak Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Bütçe Dairesi’ne bağlı Kamu İşçi Komitesi Başkanlığı imzasıyla tarafımıza gönderilen resmi evrak değerlendirilmiştir.

Bu haber toplam 2121 defa okunmuştur