1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yangın, Güney basınında
Yangın, Güney basınında

Yangın, Güney basınında

Mağusa’da Derinya bölgesinde önceki gün saat 15.00 sıralarında çıkan ve Kapalı Maraş’a yayılan yangın Kıbrıs Rum basınında da yankı buldu.

A+A-

Mağusa’da Derinya bölgesinde önceki gün saat 15.00 sıralarında çıkan ve Kapalı Maraş’a yayılan yangın Kıbrıs Rum basınında da yankı buldu.

Haberlere göre Kıbrıslı Rumlar yangıdan çıkan dumanı endişeyle izlediler.

Fileleftheros gazetesi “Alevler İçindeki Maraş İçin Endişe” başlığıyla ön sayfadan verdiği ve iç sayfasında ayrıntıları aktardığı haberinde, Kıbrıs Rum İtfaiye Teşkilatı’nın yangına yardım etmelerinin istenmesi durumunda müdahalede bulunak için akşam saatlerine kadar teyakkuzda bulunduğunu yazdı.

Rüzgarın yön değiştirmesi durumunda yangının güneye yayılması ihtimalinin de olduğunu aktaran gazete, yangının saat 20.00 civarlarında kısmen kontrol altına alınmasında başarıya ulaşıldığını yazdı.

Bilgilere göre yangında Kıbrıs Rum Başpiskoposluğuna ait “Sun Hall” adlı otel, büyük miktarda yabani bitki örtüsü v.s yandığını kaydeden gazete haberinde, Barış Burcu’nun açıklamalarına da yer verdi.

Yangın haberinin, Maraşlı K.Rumları da harekete geçirdiğini kaydeden gazete, Güney Kıbrıs’ın her tarafından K.Rumların yangını mümkün olduğunca yakından izlemek için Derinya’ya gittiğini aktardı.

Gazete ayrıca Derinya’ya giden Maraşlılar için dünün, göç yolunu tutukları günün ardından belki de hayatlarındaki en sarsıcı gün olduğunu yazdı.

----------------------------------------------


“Hayalet şehir alevlere teslim oldu”

Simerini gazetesi ise haberi “Gizemli Yangın Maraş’ı Yaktı… Hayalet Şehir Alevlere Teslim Oldu… Sebep Bilinmiyor… Kıbrıslı Türkler Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Yardımını Reddetti… Kıbrıslı Türkler UNFICYP’e Dahi Yardım İçin Kapalı Bölgeye Girmesine İzin Vermedi” başlıklarıyla manşetten verdi.

Kapalı Maraş’ta “devasa büyüklükte gizemli bir yangının” çıktığını yazan gazete, Kuzey makamlarının, geç saatlere kadar, ne elektrik akımı, ne de yangına sebep olacak başka bir şeyin bulunmadığı bölgede çıkan yangının sebebini açıklamadığını belirtti.

Kıbrıslı Rum makamlarının yardım teklifinde bulunduğunu, fakat “reddedildiğini” kaydeden gazete, “Birleşmiş Milletler’in de yardımlarının reddedildiğini, ancak İngiliz Üsleri’nin yadımlarının kabul edildiğini” aktardı.
Diğer gazeteler yangın haberini şu başlıklarla verdi:

Alithia: “Devasa Boyuttaki Yangın Maraş’ı Tehdit Etti… Terk Edilmiş Otel, Kuru Otlar ve Yabani Bitki Örtüsü Yandı”

Haravgi: “Kapalı Maraş’taki Yangın Kontrol Altına Alındı… Akıncı Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Yardımlarını Kabul Etmeye Hazır”

Politis: “Herkes Teyakkuzda… Kapalı Maraş’ta Büyük Yangın” TAK

 

 

Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur