1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yamaçköy'de eğitime 'tarikat' engeli iddiası
Yamaçköy'de eğitime 'tarikat' engeli iddiası

Yamaçköy'de eğitime 'tarikat' engeli iddiası

KTÖS, Geçitkale İlkokulu’na gitmesi gereken, “Yamaçköylü” çocukların, tarikatların engellemeleri nedeniyle okula gönderilmediklerini iddia etti

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Emel Tel, Geçitkale İlkokulu’na gitmesi gereken, “Yamaçköylü” çocukların, tarikatların engellemeleri nedeniyle okula gönderilmediklerini, Vakıflar ve Din İşleri Dairesi’nin yaz döneminde dini bilgiler ve spor kursu düzenlemelerine de Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın sessizliğini koruyarak onay verdiğini savundu.

KTÖS Başkanı Tel yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’den nüfus ve sermaye aktarılmasının yanında Sünni İslam baskısının son dönemde çocukların Çanakkale kamplarına götürülmesiyle devam ettiğini ileri sürdü.

Tel,  söz konusu gezilerin Türkiye’deki Adalet ve Kalkınma Partisi’ne  (AKP) yakın tur operatörlerine para aktarma ve gericileşme politikalarına hizmet ettiğini savunarak,  gezilerin, TC’nin Kıbrıs’taki okullarda görevlendirdiği öğretmenlerin ve onları idare eden TC Elçiliği’nin Gençlik ve Spor Müdürü tarafından organize edildiğini belirtti

“TC’nin hangi ülkelerdeki elçiliklerinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü vardır?” sorusunu yönelten Tel, KKTC’deki hükümetlerin “üç kuruş para alma adına onaylamadıkları süreçlere göz yumduklarını” iddia etti ve buna son verilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Açıklamanın tam metni şöyle:

Kıbrıs Sorunu’nun çözümsüzlüğünün temelinde “garantörlük sorumluluğunun” Türkiye tarafından adayı elde tutma ve kuzey Kıbrıs’ı sömürgeleştirme ile ilgili bir hak olarak istismar edilmesi yatmaktadır.

Adamızın kuzeyine yönelik Türkiye’den nüfus ve sermaye aktarılmasının yanında Sunni İslam baskısı son dönemde çocukların Çanakkale kamplarına götürülmesi ile devam etmektedir. Bir yandan Eğitim Bakanlığı yetkilileri yaz ayları süresince gezi düzenlemek için genelge gönderirken, diğer yanda bazı okullar akademik yıl içinde TC Elçiliği’nin parasal desteği ile gezilere gitmektedir. Bu da yetmezmiş gibi Geçitkale İlkokulu’na gitmesi gereken, “Yamaçköylü” çocukların tarikatların engellemeleri ile okula gönderilmedikleri ve Vakıflar Din İşleri Dairesi’nin yaz döneminde dini bilgiler ve spor kursu düzenlemelerine de Eğitim Bakanlığı sessizliğini koruyarak onay vermektedir. Eğitim Bakanlığı olaya seyirci kalarak iradenin TC’de olduğunu bir kez daha ispat etmektedir.  

AKP’ye yakın tur operatörlerine para aktarma ve gericileşme politikalarına hizmet eden bu geziler, TC’nin Kıbrıs’taki okullarda görevlendirdiği öğretmenlerin ve onları idare eden TC Elçiliği’nin Gençlik ve Spor Müdürü tarafından organize edilmektedir. TC’nin hangi ülkelerdeki elçiliklerinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü vardır? Gençlik ve Spor Müdürlükleri valiliklerde olduğuna göre buradaki hükümetçilik oyunu ve kukla yönetim kendini ifşa etmektedir. Koordinasyon Ofisi Yasası ile gündeme gelen süreç yasanın yürürlüğe girmemesine rağmen düzgün bir şekilde çalışmaktadır.

Adanın kuzeyinin Türkiye’nin sömürgesi yapılması ve gerici yobaz politikaların Kıbrıs Türk toplumuna empoze edilmesi sürecinde hükümetler tam bir işbirlikçi rolü üstlenmektedirler. Geçtiğimiz yıl giderlerin %83’ünü kendi bütçemizden karşılamamıza rağmen, TC’den üç kuruş para alma adına onaylamadıkları süreçlere göz yuman hükümetler TC’nin oyuncağıdırlar. Başta Eğitim Bakanlığı yetkilileri olmak üzere hükümetin tüm üyelerini, TC’den para alma adına halkı aldatmaktan vazgeçmeye çağırır, TC’nin verdiği paraya ihtiyacımız olmadığını tekrardan vurgularız.

 

Fotoğraf arşiv

Bu haber toplam 3306 defa okunmuştur
Etiketler : ,