1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yalova’nın itirazı reddedildi
Yalova’nın itirazı reddedildi

Yalova’nın itirazı reddedildi

K-Pet Birinci Lig Play-off ikinci hafta mücadelesinde saha olaylarına sahne olan Yalova – Göçmenköy karşılaşması ile ilgili olarak Yalova’nın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu’nun verdiği ret kararına yönelik Tahkim Kurulu’na yaptığı it

A+A-

Tahkim Kurulu yaptığı açıklamada Madde 14’e göre duruşma yapmaksızın konuyu dosya üzerinden incelediğini duyurdu. Tahkim Kurulu kendilerine yapılacak olan itirazların KTFF tarafından yayınlanan genelge veya kararlardan sonra 3 gün içerisinde olacağını, 8 Mayıs Perşembe günü verilen karar sonrasında Yalova’nın Pazartesi gününe kadar itiraz yapma hakkının olduğunu ancak Yalova’nın ek itiraz dosyasını Salı günü kurula verdiği belirtildi.

Bu doğrultuda ek itiraz/istinaf sebeplerini dikkate almanın imkanı olmadığını belirten Tahkim Kurulu, kendilerine yapılan başvurunun eksik, hatalı ve amatörce hazırlandığını, KTFF Yönetim Kurulu’nun kararının hangi noktalarına itiraz edildiği belirtilmediği gibi gerekçeden yoksun olduğunu belirtti.

Buna rağmen Yalova’nın KTFF Yönetim Kurulu’nun verdiği ret kararına yaptığı itirazı iddialar çerçevesinde inceleyen Tahkim Kurulu, karşılaşmanın hakemi Serkan Şimşek’in verdiği rapor ve sahada yer alan diğer hakemlerle gözlemcinin raporlarının uyumlu olduğunu, futbol oyun kuralları kitabında belirtildiği gibi hakemin oyunla ilgili kararlarının nihai olduğu, ceza verilmesi sadece maçı yöneten hakemin takdir ve yetkisinde olduğu belirtildi. Tahkim Kurulu bu bilgiler ışığında Yalova’nın kendilerine yaptığı itirazı oybirliği ile reddettiğini açıkladı.

Bu haber toplam 986 defa okunmuştur