1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yalova “tesisleşiyor”
Yalova “tesisleşiyor”

Yalova “tesisleşiyor”

K-Pet Birinci Lig ekibi Yalova yaz sezonunda İzzet Kombos Tesisleri’ni yenileme kararı aldı. Bir süredir bu yönde çalışmalar yapan yönetim, Fikri Karayel Stadı’nı da yenileyecek

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Birinci Lig ekibi Yalova yaz sezonunda İzzet Kombos Tesisleri’ni yenileme kararı aldı. Bir süredir tesislerini yenilemek istediğini söyleyen ve her fırsatta bir türlü somut adım atamayan Yalova yönetimi, nihayet gerekli somut adımı atarak bu yönde çalışmalara başladı.

Fikri Karayel’in zemini değişecek
Fikri Karayel Stadı’nın zemini yıllardır bozulmuş ve bu yönde geçmiş yönetimler tarafından bir adım atılmamıştı. Kış aylarında yağmurların yağmasıyla birlikte adeta bir çamur yığınına dönüşen Fikri Karayel’in zemini hem Yalova, hem de rakip için kâbus oluyordu. Geçtiğimiz Ocak ayında YENİDÜZEN Fikri Karayel Stadı’nın zeminiyle ilgili bir haber yapmış ve konuyu yeniden gündeme getirmişti. Sorun için nihayet çalışmalara başlandı. Tahsin Mertekçi o gün için yaptığı açıklamada zeminle ilgili olarak yaz aylarında ilgili somut adımı atacaklarını dile getirmişti. Stadın yanında, tribünlerde de düzenleme yapılacağı bilgisi verildi.

Necati Hasan Antrenman sahası ‘sil baştan’
Fikri Karayel Stadı’nın zeminin yanında yıllardır Necati Hasan Antrenman Sahası’nın da zeminin kötü olması göze çarpıyordu. Yalova Yönetimi, geçmiş yıllarda oraya adını verdiği İzzet Kombos Tesisleri çerçevesi içindeki Antrenman Sahası’nı da yenilemeye karar verdi. İş makineleri, Fikri Karayel Stadı’nın zemini yanında Necati Hasan Antrenman Sahası’na da girerek zemini yenilemek için çalışmaları başlattı.

Kulüp binası için ihaleye çıkıldı
Yıllardır, düzgün bir kulüp binası yapmak için uğraş veren Yalova, sonunda bu isteğini yerine getiriyor. Geçmiş yıllarda, İzzet Kombos Tesisleri içerisine binanın temeli atılmış, ancak sonrasında inşaatın devamı getirilememişti. Yalova, bu konuyu da göz önüne alarak ‘yenileme’ yönündeki attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. İnşaatın devamının yapılması için ihaleye çıkıldığı bilgisi Başkan Tahisn Mertekçi tarafında verildi.

Mertekçi: “Sezon başına yetiştirmeye çalışıyoruz”
Yalova Kulübü Başkanı Tahsin Mertekçi YENİDÜZEN’e konuyla ilgili yeniden yaptığı açıklamada, bu konuda en nihayet somut adımı attıklarını dile getirdi. Mertekçi, Fikri Karayel Stadı’na yeni çim ekileceğini söyleyerek, sezon başına dek yetiştirmeye çalışacaklarını ifade etti. Necati Hasan Antrenman Sahası’nın da yenileneceğini kaydeden Tahsin Mertekçi, tesis içerisinde çevre düzenlemesi yapılacağını da belirtti. Mertekçi son olarak, yapılacak Kulüp Binası’nın çağdaş standartlara uygun olacağını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur