1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yaklaşık 50 kişi aranıyor
Yaklaşık 50 kişi aranıyor

Yaklaşık 50 kişi aranıyor

Önceki gün kanunsuz toplanarak Mağusa’yı birbirine katan Kürt kökenli öğrencilerden 5’i tutuklandı. Birçok zanlı ise aranıyor…

A+A-

Gamze BAYKUR
Ülkücü ve Kürt kökenli öğrenciler arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başlayıp, hastaneye sıçrayan ve Mağusa Ülkü Ocakları binasında devam kavga ve gerginliğin ardından olaylara karıştığı tespit edilen Mecit Çelik, Ensari Alkan, Süleyman Akdağ, Mehmet Ali Kaya ve Doğan Kaya isimli 5 Kürt kökenli öğrenci gözaltına alındı. 50’ye yakın kişi ise aranıyor. “Kanunsuz topluluk”, “Kasti hasar”, “Mülke tecavüz”, “Tecavüzkar alet taşıma”, “Darp” ve “Ciddi darp” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan her 5 zanlı aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Olaylar Hukuk Fakültesi’nde başladı…
Olayın tahkikat memuru Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 7 Kasım tarihinde saat 12:30 raddelerinde DAÜ Hukuk Fakültesi araç park yerinde aralarında fakültenin öğrenci konseyi başkanlığı seçimleri ile ilgili çıkan tartışma sonrasında seçime adaylığını koyan Ülkücü öğrencilerden Doğukan Dikencik isimli kişinin, tahkikat maksatları bakımından isimlerinin açıklanmasının doğru olmadığını belirttiği kişiler tarafından sandalye ve elleri ve ayakları ile vücudunun muhtelif yerlerine vurulmak suretiyle darp edildiğini açıkladı. Daha sonra darp edilen Doğukan Dikencik’in 4 arkadaşı tarafından Mağusa Devlet Hastanesi’ne götürülmek istendiğini belirten Dalkıran, Dikencik ile 4 arkadaşının saat 14:30 raddelerinde Mağusa Devlet Hastanesi park yerinde zanlı Mecit Çelik ve beraberinde bulunan ve şu an aranan kişiler tarafından sopalarla darp edildiğini açıkladı.

 

Bu haber toplam 4024 defa okunmuştur
Etiketler :