1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yakın Doğu, Alyssa Thomas’ı Açıkladı
Yakın Doğu, Alyssa Thomas’ı Açıkladı

Yakın Doğu, Alyssa Thomas’ı Açıkladı

WNBA takımlarından Atlanta Dream’de forma giyen ve skorer guard pozisyonunda oynayan Tiffany Hayes’in ardından Yakın Doğu Üniversitesi’nin 2. transferi de WNBA’den oldu.

A+A-

2015-2015 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele olacak Yakın Doğu Üniversitesi yeni sezonda güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarına devam ediyor.

WNBA takımlarından Atlanta Dream’de forma giyen ve skorer guard pozisyonunda oynayan Tiffany Hayes’in ardından Yakın Doğu Üniversitesi’nin 2. transferi de WNBA’den oldu.

Buna göre, WNBA takımlarından Connecticut Sun forması giyen, 1992 doğumlu ve 1.88 boyundaki Alyssa Thomas, gelecek sezon Yakın Doğu Üniversitesi forması giyecek.

Kolej kariyerini University of Maryland’da gerçekleştiren ve üniversitenin tüm zaman istatistiklerinde sayı, ribaund ve double-double rakamları lideri olan Alyssa Thomas ayrıca, NCAA tarihinde 6 triple-double yapan üç oyuncudan biri olarak kadın basketbol tarihindeki yerini daha şimdiden aldı.

Thomas, kolej kariyerinin son sezonunda 2014 Yılı Atlantik Yakası Konferansı Yılın Sporcusu ödülüne de layık görüldü. 2012-2013-2014 yıllarında 3 kez NCAA’de yılın oyuncusu seçilen Alyssa Thomas, 2014 yılında 4. sıradan WNBA takımlarından New York Liberty takımı tarafından draft edilerek, Tina Charles karşılığında Connecticut Sun takımına transfer edildi.

WNBA’de geçirdiği ilk sezonda Yılın En İyi Çaylak 5’ine seçilme başarısı gösteren Thomas, 10.0 sayı, 5.1 ortalamaları tutturdu. Oyun stili kadın basketbol otoriteleri tarafında basketbolun efsane ismi Lebron James’e benzetilmektedir. “Kadın Lebron James” lakabıyla da anılan Alysaa Thomas bu benzetmeyle ilgili 2014 yılındaki bir röportajı’nda, “Lebron James çok büyük bir oyuncu ve oyun stili olarak ona benzetilmek benim için gurur verici” dedi.

3 ve 4 numaralı pozisyonlarda oynayabilen Alyssa Thomas, geçtiğimiz yıl Güney Kore’nin Hanabank Bucheon takımda forma giydi ve 19.0 sayı, 11.1 ribaund, 3.6 asist ortalamaları ile oynadı.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, Alyssa Thomas’ın sahadaki 3 ve 4 pozisyonlarını da oynayabilme yeteneğine sahip bir oyuncu olduğunu ifade ederek, mücadeleci yapısı ve güçlü fiziğiyle birlikte, çok yüzdeli bir orta mesafe şutuna sahip olduğunu vurguladı. Pota altındaki post-up oyunlarındaki yeteneği ile de dikkat çeken Alyssa Thomas’ın komple bir oyuncu olarak sezon içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi’ne büyük katkılar sağlayacak bir oyuncu olduğunu belirten Doç. Dr. İrfan Günsel, agresif oynayabilen bir takım yaratma adına çalışmalarını devam ettirdiklerini belirtti.

 

Bu haber toplam 1139 defa okunmuştur