1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "Yakaladım, bağladım"
"Yakaladım, bağladım"

"Yakaladım, bağladım"

"Daha önce evimize hırsız girdi" diyen Seyhan Plaka bahçesinde rastladığı kişiyi etkisiz hale getirdi

A+A-

Evinin bahçesine izinsiz giren ve kaçmaya çalışırken düşüp yakayı ele veren kişiyi yakalayan Seyhan Plaka, filmleri aratmayacak anları YENİDÜZEN’e anlattı…  

Seyhan Plaka: “Mutfaktaki ışıkları yaktım ve bahçeye çıktım, önce gürültü ardından tuhaf bir çığlık çıktı. Baktım yerde yatıyor. Sersem gibiydi, bana o sersemlik zaman kazandırdı, yerde yan yatıyordu, ellerini tutup yüz üstü kıstırdım. Konuşması, hareketleri normal değildi. Sanki alkol gibi bir şeyler içmişti, bir şeyin tesiri altında gibiydi.”

Polis ise bahçeye giren şahsın, bölgede arkadaşlarıyla içki içtiğini, alkolün tesiriyle yolunu kaybettiği ve bu nedenle bahçede bulunduğunu belirterek, şahsın ifadesinin alındığı ve suç işleme maksadıyla orada olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Fehime ALASYA

Lefkoşa Ortaköy’de ikamet eden Seyhan Plaka, evinin bahçesine izinsiz giren kişiyi yakaladı, el ve ayaklarından sandalyeye bağlayarak polisi aradı. Filmleri aratmayacak anlarda ise bu kişiyi eşi Rahme Plaka’dan yardım alarak etkisiz hale getirdiğini belirtti.

Yaşanan anları YENİDÜZEN’e anlatan Seyhan Plaka, “Sersem gibiydi, bu bana zaman kazandırdı. Bir şeyin tesiri altında gibiydi” dedi.

Yakaladığı kişiyi etkisiz hale getirip fotoğrafını çeken Seyhan Plaka, ardından ise bunu sosyal medyada paylaştı.

Yaşananları anlatan Plaka, ülkeye giriş çıkışların sıkı denetim altına alınmasını gerektiğini belirtti.

Sekiz yıl önce evlerinin soyulduğunu ifade eden Plaka ve eşi, evi altüst eden hırsız veya hırsızların, 8 bin TL ile kayıplara karıştığını anlatarak, “Bu durumdan dolayı her zaman tedirgindik ve böyle bir şeyle karşılaşsam ne yapardım” düşüncesiyle hareket ettiğini ifade etti. Plaka, “Zaten bir hırsızlık olayı yaşamıştık ve alın terimi çaldırmıştım, o olay her zaman içimde kaldı. Bundan dolayı da yeni bir hırsızlığa izin veremezdim” dedi. 

Plaka, olayın yaşandığı ilk dakikalarda, yakaladığı kişinin Türkmen olduğunu, bir ayağında ayakkabı bulunmadığını ve Türkçe konuşamadığını tespit ettiklerini anlattı. Bu arada Polis Basın Subaylığı ise şahsın bölgede arkadaşlarıyla içki içtiğini, alkolün tesiriyle yolunu kaybettiği ve bu nedenle bahçede bulunduğunu belirterek, suç işleme maksadıyla orada olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

 “Ülkeye giriş çıkışlar kontrol altına alınmalı”

Berkem Restoran işletmecisi olan Seyhan Plaka, ülkeye giriş çıkışların kontrol altına alınması gerektiğini işaret ederek, yaşananları fotoğrafıyla birlikte sosyal medyadan paylaşımının nedenini açıkladı. Plaka, “Geçenlerde biri restorana geldi ve çok aç olduğu için ona döner vermemi istedi, cebinde tek kuruşu yokmuş, adaya yeni gelmiş. Adaya girişler kayıt altına alınmalı” dedi.  

“İfadesini merak ediyorum”

Dün akşam üzerine dek polisten herhangi bir bilginin kendisine ulaşmadığını ifade eden Plaka, olayın boyutunu çok merak ettiğini de sözlerine ekledi. Plaka, bahçeye izinsiz giren kişinin ifadesinde neler söylediğini merak ettiklerini belirtti

Polis: “Suç işleme maksadıyla orada değildi”

Konuyla ilgili Polis Basın Subaylığı ise şahsın bölgede arkadaşlarıyla içki içtiğini, alkolün tesiriyle yolunu kaybettiği ve bu nedenle bahçede bulunduğunu belirterek, hakkında ileri işleme gidilmediğini kaydetti. Verilen bilgide, şahsın ifadesinin de alındığı ve suç işleme maksadıyla orada olmadığının tespit edildiği belirtildi.


Seyhan Plaka, o anları anlattı:

“Önce gürültü ardından tuhaf bir çığlık çıktı”

“Akşam televizyon seyrediyorduk, saat 22.30 civarıydı, kızım yatmıştı, eşim bahçeden sesler duyduğunu söyledi. Biz eve garaj yolundan giriyoruz, ön kapıyı hiç kullanmıyoruz. Eşim öndeki camekânın sesini duymuş, onu zorluyor gibiydi. Eşim işkillendi ama komşulara birileri geldi sandı. Sonra bahçedeki sandalyeleri düşürdü. Sanırım bizim bahçeden yan evin bahçesine geçmeye çalışıyordu. Bu sırada duvardaki tahta koptu ve sandalyelerle birlikte bu kişi de yere düştü.”

“Sekiz yıl önce de soyulduk”

“Sekiz sene önce kurban Bayram'ının birinci günüydü, akşamüzeri beş, altı gibi eve hırsız girdi. Mutfak camını kırdı, girdi, evden sekiz bin TL'mizi çaldı ve çıktı. Çek defterini bile çalmıştı. O zamandan benim içimde kalmıştı, çok içerlemiştim, bayramdı ve işlerimizin yoğun olduğu günlerdi, paramızı biriktirmiştik, evdeydi. Hepsi gitti. O günden beridir evde bir iğne bile bırakmıyoruz.

Her yer bankamatik dolu, tüm işlemeler internetten yapılıyor, üzerimde bir Türk lirası bile taşımıyorum.”

“Sersem gibiydi, bu bana zaman kazandırdı”

“İlk etapta yukarıya koştuk çünkü kızımız orada uyuyordu. Sonra ben aşağıya indim, mutfaktaki ışıkları yaktım ve bahçeye çıktım. Işıklar yandıktan sonra önce gürültü ardından tuhaf bir çığlık çıktı. Bahçeye çıktım, baktım yerde yatıyor. Sersem gibiydi, bana o sersemlik zaman kazandırdı, aklıma tehlikeli şeyler geldi ama bunu da bırakmazdım, kaçamazdı. Zaten yıllar önce bir hırsızlık olayı yaşamıştım. Bu şahıs yerde yan yatıyordu, ellerini tutup yüz üstü kıstırdım. Konuşması, hareketleri normal değildi. Sanki alkol gibi bir şeyler içmişti, bir şeyin tesiri altında gibiydi. Ellerini bağlarken biraz direndi ama gücü yetmedi.”

“Ellerini cebine sokmaya çalışıyordu”

“Plastik kelepçe koyduk, ardından koli bandı ile bağladık. Yetmedi, sandalyeye de bağladık. Polisi aradık, adresi takip ettik, şüpheli bir adam yakaladım, ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum, onu tuttum, lütfen gelin dedim. Beni santralden bağladı, derdimi bir daha anlattım.

O anada ellerini cebine sokmaya çalışıyordu. Telefonu eşime verdim ve onu koli bandı ile sandalyeye bağladım. 15 dakika olmadan polis geldi. Çok hızlıydılar. Polisler bu duruma şaşırdı. Nasıl olduğunu sordular.”

“Bir ayağında ayakkabı vardı, diğerinde yoktu”

“Daha kötü bir şey olmaması benim şansıma... Kimseye bunu tavsiye etmiyorum. Ne maksatla geldiğini bilmiyorum. Bu adam bizim eve ayakkabısız geldi, bir ayağında ayakkabı vardı, diğerinde yoktu. Sabah her yerde mahallede de ayakkabısını aradık, yok. Türkmenistanlıyım dedi, alkollü gibiydi. Arabaya girerken çok direndi. Bize mi geldi yoksa yan komşuya mı geldi, belki saklanıp sonra girecekti, her şey olabilirdi... Belki bir suç işledi ve kaçıyordu, belki başka amaçları vardı, hiç bilemiyoruz...”

“Adaya girişler kayıt altına alınmalı”

“Yerimde kim olsa bunu yapardı diye düşünüyorum. Sosyal ortamda da bunu paylaştım çünkü bu başıma gelen enteresan bir durumdu. Her hangi ülkeden olsa yine yazardım. Geçenlerde biri restorana geldi ve çok aç olduğu için ona döner vermemi istedi, cebinde tek kuruşu yokmuş, adaya yeni gelmiş. Adaya girişler kayıt altına alınmalı. 

Henüz polisten bir açıklama almadım, ifadesinde ne dedi bilmiyorum, çok merak ediyorum.”


Seyhan Plaka, yaşadığı olayı, sosyal medya hesabından ise şu şekilde paylaşmıştı:

“Bahçemden atlarken düştü, üzerine atladım, onu yakaladım…”

“Aksam 10.30 saatlerinde eşimin bana seslenmesiyle bahçemde birilerinin gezindiğini ve içeri yani evime girmek istediğini anladım, dışarının ışıkları yakınca benim onu fark ettiğimi anlamış olacak ki komşumun tarafına atlayıp kaçmak istedi. Atlarken düşmüş olacak ki ben mutfak kapısını açıp dışarıya çıktığımda onu yerde yatırken buldum. Bu avantajı iyi kullanıp üstüne atladım. Resimde görüldüğü gibi onu yakaladım, Türkçesi yok denecek kadar az olan Türkmen bir vatandaş olduğunu ve kafası 1milyon gibi, bir ayağında da ayakkabısı olmadığını fark ettim onu bağladıktan sonra polisi aradım, 15 dakika gibi kısa bir zamanda polis arkadaşların olay yerine gelmesi gerçekten müthişti.Bu arkadaşın benim bahçemde ne yaptığını veya ne yapmak istediğini polis arkadaşlardan öğrenmek isterim. Lütfen bu konuda yardımcı olun. Ağzını bağlamanın sebebini çok yüksek sesle konuştuğu için konu komşuyu rahatsız etmesin diye kapattım.”

 

s1-072.jpg

Lefkoşa Ortaköy’de olayın yaşandığı bahçe ve kopan tahta duvar. Bahçeye izinsiz giren kişinin, bu duvardan atlamaya çalışırken sandalyelerin üzerine düştüğü tahmin ediliyor. 

s2-064.jpg

Seyhan Plaka ve eşi Rahme Plaka

s3-036.jpg

Seyhan Plaka, yakaladığı kişiyi etkisiz hale getirip fotoğrafını çekti, ardından ise sosyal medyada paylaştı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190416094815.jpg

 

Bu haber toplam 5591 defa okunmuştur