1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yahya Usta Döner & Kebap
Yahya Usta Döner & Kebap

Yahya Usta Döner & Kebap

Yahya Usta Döner & Kebap

A+A-

 

Zekai ALTAN


Çok değerli dostum CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit ile buluştuk. Hoş sohbet sonrası her Kıbrıslı gibi ”hade be gardaş bir yemeğe çıklalım. Bir yemek ısmarlarsan yerik” diye takılmalar oldu. “Ben seni bir yere götürecem, çok temiz ve çok lezzetli döner ve özellikle iskender kebabı yapar. Uzak değil. Burada Kermiya bölgesinde Kiler marketi geçince” dedi ve yola çıktık. Sohbetimize yolda devam ettik. Ve restoranta vardık. Bir baktım, tabelasında  Yahya Usta. Önce düşündüm. Acaba benim bildiğim Yahya Usta mı diye.

AYNI USTA, AYNI LEZZET VE AYNI STANDART

Yahya Usta Restorant, Kiler Marketi geçince Yenikent’te. Yol üzerinde. Küçük bir mekan. Yan tarafı açık ve bahçeli. Mekan kare şeklinde. Çok temiz. Kapının girişinde küçük bir büfe. Arkasında da döner makineleri. Bir tavuk bir de et döner. Yahya Usta başında ahçı külahı ve beyaz üniforması ile döner kesiyor. Yardımcısı kızı. Yahya Usta’yı tanıdığım yıllar 1990‘lı yıllardı. Aynı Yahya Usta. Mütevaziliği, dürüstlüğü ve alçak gönüllüğü ile. Ve en önemlisi işine bağlılığı ile. Tam bir döner ustası. Özellikle hamur işlerinde ve lahmacunda bir usta. Çok yıllar önce tattığım o enfes lahmacun, pide ve dönerlerinin tadını hala daha unutamadım. Tatları damağımda kaldı diyebilirim. Ve şimdi de yeni mekanını açtı. Yeni Kente. Yahya Usta‘yı görünce şaşırdım. Bana bir sürpriz oldu. Sevindim de. Büfenin üzerinde mönüler fotoğrafları ile asılı. Fiyatlandırılmış. Henüz tümü de servise hazır değil. Yalnızca döner et ve tavuk ile iskender servis ediyor. Bir de tereyağlı döner.

İSKENDER, TEREYAĞLI DÖNER

Rifat dostum iskender sipariş verdi. Yahya Usta‘nın iskenderi favorisi diye bahsetti. Ben de et döner ancak tereyağlı sipariş verdim. Çok güvendiğim bir usta. Tabağın altında pideler, üzerinde de dönerler. İskenderin sosu da üzerinde. Kızartılmış çips ve doğranmış domates de garnitür olarak servis edildi. Döner de aynı standartta. Tek farkı eritilmiş tereyağı döner üzerine dökülerek servis edildi. Tereyağı da dönerin lezzetini artırdı. Dönerin eti taze. Turşular ayrıca servis edildi. Pide de ısıtılmış olarak ayrıca. Ne diyeyim. Küçük bir mönü ancak tam anlamı ile lezzet. Bu küçük mekanı görünce bu küçük mekanda böyle çok mezeli ve farklı tatlar bulamazsınız ancak çok iyi bir döner ustasının ellerinden döneri tatabilirsiniz. Yılların tecrübesine sahip Yahya Usta Bursa’nın spesiyali olan iskenderin tadını da bu mekanda sizlere sunabilmektedir.  Bu küçük restorantta hem ailece yemek yiyebilirsiniz, hem de güven içerisinde paket servisi verebileceğiniz bir mekan. Bu döneri ve iskenderi mutlaka tadın.

TEL: 444 62 23 - 0548 851 7151
ADRES: YENİKENT /LEFKOŞA

Bu haber toplam 23100 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 256. Sayısı

Adres Kıbrıs 256. Sayısı