1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yağmurun ardından
Yağmurun ardından

Yağmurun ardından

Belediye ve kaymakamlıklara bağlı ekipler, haftasonu olmasına rağmen yaşanan su baskınları nedeniyle dün gün boyunca mesai yaptı. Ekipler, yağmur sonrası çamura bulanan bölgeleri temizledi, zarar gören yerleri tespit etti

A+A-

Lefkoşa ve Gönyeli’de önceki gün yaşanan su baskınları nedeniyle toplamda 41 konut ve işyeri ile 8 araçta zarar ziyan tespiti yapıldı

Lefkoşa ve Gönyeli’de önceki gün yaşanan su baskınlarının yaraları sarılmaya çalışıyor.

Belediye ve kaymakamlıklara bağlı ekipler, dün gün boyunca temizlik çalışması yaptı, zarar gören yerleri tespit etmeye çalıştı.
Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, su baskınları nedeniyle toplamda 41 konut ve işyeri ile 8 araçta zarar ziyan tespiti yapıldığını açıkladı.
Öte yandan su baskının yeniden yaşanmaması adına dün, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlı Hasan Taçoy başkanlığında, ilgili birim ve bakanlık temsilcileriyle bir araya geldi, sorunları masaya yatırdı.

Belediye ekipleri seferber oldu
Sağanak yağış nedeniyle önceki gün trafiğe kapatılan ve gece boyunca çalışmaların sürdüğü Ortaköy bölgesindeki temizlik çalışmaları, dün sabahın erken saatlerinde başladı.
Lefkoşa Türk Belediyesi’nde Temizlik Şubesi’ne bağlı ekipler, çamura bulanan kaldırımları yıkayarak, yağmurun izlerini yok etmeye çalıştı.

Sanayi bölgesinde su gitti, çamur kaldı
Su baskınlarından en çok etkilenen bölgelerden biri olan Sanayi bölgesinde çekilen yağmur sularının ardından felaketin boyutu su yüzüne çıktı.  Özellikle Işıl Reklam’ın olduğu bölge her yağmur sonrası olduğu gibi bu kez da çamura bulundu.  Yağmur sularıyla birlikte gelen çöpler dikkat çekti. 
Öte yandan Sanayi bölgesindeki bazı işyerleri ise olası bir su baskına karşı kendi yöntemleri ile önlem aldı, iş yerlerinin önüne torba koyarak gelecek suyu engellemeye çalıştı.  ( Ayşe GÜLER, TAK )

-----------------------------------------------------


Su baskınlarıyla ilgili toplantı

Taçoy: 4 yıl önce su baskınlarıyla yeniden yüz yüze gelmiştik. Bıraktığımız yerden başlamış gibi bir hava var


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, su baskınlarına neden olan sorunların neler olduğunu bildiklerini ve gereken tedbirlerin orta ve uzun vadeli olarak alınacağını bildirdi. Taçoy dün ilgili birimlerle gerçekleştirdiği toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, su baskınlarıyla ilgili zarar tespit çalışmalarının gelecek günlerde tamamlanacağını ifade etti.

Master Plan hazırlanacak
Su baskınlarının tekrardan yaşanmaması için orta vadeli tedbirler de alınacağını belirten Taçoy, uzun vadeli çalışmalar kapsamında İnşaat Planlama Dairesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından ilk etapta yağmur suyunun Lefkoşa dışına yönlendirilmesi için master planı hazırlanacağını kaydetti.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, su baskınlarından dolayı vatandaşın yaşadığı sorunların giderilmesine yönelik ilgili birimlerle koordinasyonun erken bir zamanda sağlandığını ifade etti. Lefkoşa’da fiziki altyapı sorununun geçmiş yıllara dayandığını, su baskınlarına neden olan söz konusu sorunların çözümü yönünde ilgili birimlerin gerekli kararlılığa sahip olduğunu gördüğünü ifade eden Harmancı, sorunun köklü çözümü için gerekli adımların ileriki yıllarda atılacağını ifade etti. Harmancı, “Önümüzdeki yıllarda bütçe olanakları çerçevesinde ciddi anlamada gereken yerlere gereken müdahaleleri yapma konusunda uzlaştık” dedi.

---------------------------------------------

Değirmencioğlu: “41 konut ve işyeri ile 8 araçta zarar ziyan tespiti yapıldı”

Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, toplam 41 konut ve işyeri ile 8 araçta zarar ziyan tespiti yapıldığını söyledi.  Değirmencioğlu, önceki gün başkent Lefkoşa’da meydana gelen yoğun yağış sonrası oluşan sel baskınlarının yol açtığı zarar ziyanın tespitinin Lefkoşa Kaymakamlığı ekipleri tarafından yapıldığını bildirdi. Değirmencioğlu yaptığı yazılı açıklamada, Lefkoşa Türk Belediyesi, Gönyeli Belediyesi, Lefkoşa Polis Müdürlüğü, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Su işleri Dairesi, itfaiye, kurum ve kuruluşların yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti, yağıştan etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu. 

Zarar ziyan tespit tablosu şöyle:

ORTAKÖY AVİA SİTESİ
22 müracaat                                    21 su motoru+kiler, 1 araç

GÖNYELİ  (YENİKENT )
17 müracaat                                       10 konut+işyeri, 7araç
                                                                      
GÖÇMENKÖY
1 müracaat                                                  bir konut

SANAYİ
1 müracaat                                                  bir işyeri

Bu haber toplam 1424 defa okunmuştur