1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yağmura karşı tam siper!
Yağmura karşı tam siper!

Yağmura karşı tam siper!

Başşehir Lefkoşa bir yandan sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, diğer yandan yurttaşlar kendi tedbirlerini kendi alıyor, evlerinin önüne kum torbaları sıralıyor.

A+A-

Beyza TAÇKİN


Başşehir Lefkoşa selin yaralarını sarmaya çalışıyor. Ancak Meteoroloji’nin yeni ‘sağanak yağış’ uyarısı ile birlikte büyük bir tedirginlik de göze çarpıyor.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketi ardından ‘Çamur Kent’e dönen Başkent Lefkoşa’da kötü izler temizlenmeye çalışılıyor. Sel baskının üzerinden beş gün geçmesine rağmen Sivil Savunma ekipleri ve Lefkoşa Türk Belediyesi zarar gören bölgelerde çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da kendi önlemlerini almaya devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları ardından selden zarar gören ev, araçlar ve sokaklardaki çamur izleri az da kalsa hala daha temizlenmeye çalışıyor. Özellikle yeniden yaşanabilecek şiddetli yağış uyarısı üzerine Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri dün gün boyunca kanalizasyon sorunlarını gidermeye çalışırken, Sivil Savunma ekipleri de gerekli önlemleri sağladı.

Ortaköy, halen “çamurköy”…

Özellikle Ortaköy bölgesinde yaşanan sel felaketi ardından taşan derenin izleri duruyor. Levent Koleji’nin bulunduğu çevre adeta savaş alanını andırıyor. Üç tarafı dereyle çevrili okul çamurdan geçilmezken, bölgedeki ağaçlar da bataklığa dönmüş durumda. Yönü değiştirilen derenin en büyük mağduriyetini ise Levent kolejinin yanında bulunun Şehit Daniş Tunalıgil Sokak’ta kalan yurttaşlar yaşamış durumda. Derenin hemen yanında bulunan ev ve apartman sakinleri, selin üzerinden beş gün geçmesine rağmen hala daha evlerini temizlemeye çalışıyor. Sel felaketinin yaşandığı gün suya gömülen mahalleli, yetkililerin dere yatağıyla ilgili önlem almadığından yakınıyor.

Vatandaş endişeli

YENİDÜZEN’e konuşan çevre sakinleri dereden gelen suların evlerinden ve bahçelerine girdiğini ve hala da geriye kalan çamurları temizlemeye çalıştıklarını belirtti. Özellikle selin ardından dere yatağında çöpler biriktiğini ve bundan rahatsızlık duyduklarını aktaran yurttaş, yağmur yağdığında dere yatağının önünü kesen çöplerin bir su taşkınına daha sebep olabileceğini söyledi. Yetkilileri bu konuda daha öncede uyardıklarını ancak önlem alınmadığını dile getirdiler.
İlk sel baskınının verdiği zararı halen gideremediklerini, ikinci bir sel olasılığından endişe duyduklarını belirten çevre sakinleri, bahçe kapılarının önlerine kum torbaları dizerek baskın olma riskine karşı önlem almaya çalıştıklarını vurguladı.

FOTOĞRAF: Didem MENTEŞ

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur