1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yağmur uyarısı endişeleri artırdı
Yağmur uyarısı endişeleri artırdı

Yağmur uyarısı endişeleri artırdı

Kısa süreli sağanak yağmurun özellikle de Lefkoşa’da hafta içi yarattığı olumsuzlukların ardından, Meteoroloji Dairesi’nin hafta sonu için yaptığı sağanak yağmur uyarısı ‘endişeleri’ artırdı.

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)

Kısa süreli sağanak yağmurun özellikle de Lefkoşa’da hafta içi yarattığı olumsuzlukların ardından, Meteoroloji Dairesi’nin hafta sonu için yaptığı sağanak yağmur uyarısıyla ‘endişeleri’ artırdı.
Lefkoşa Kaymakamlığı aşırı yağışların neden olabileceği sel baskınlarına karşı gerekli tedbirleri aldığını açıkladı.
Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, dere yataklarının maksimum derecede temizlendiğini ifade etti.

Bugün ve Pazar sağanak yağmur bekleniyor…
Meteoroloji Dairesi, bugün ve Pazar günü sağanak yağmur beklendiğini açıkladı.
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamada, bugünden başlayıp 19 Aralık’a kadar devam edecek dönemin ilk yarısında alçak basınç ve buna bağlı cephe sistemleri ile üst atmosferdeki  soğuk ve nemli hava kütlesinin; ikinci yarısında  ise yüksek basınç sistemi ile ılık ve nispeten nemli hava kütlesinin etkili olacağı belirtildi.

Bugün bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu…
Buna göre hava bugün parçalı çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu, Pazar ise parçalı bulutlu öğleye kadar  yer yer sağanak yağmurlu geçecek.

Rüzgar kuvvetli…
Pazartesi günden Cuma güne kadar genelde parçalı bulutlu olacak.
En yüksek hava sıcaklığı, iç kesimler ve sahillerde bugün 16 – 18 derece, diğer günlerde ise   19 – 21  derece dolaylarında seyredecek.
Rüzgar, bugün ve Pazar günleri kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli, diğer günlerde kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette esecek.

Lefkoşa Kaymakamlığı: “Gerekli tedbirler alındı”
Lefkoşa Kaymakamlığı aşırı yağışların neden olabileceği sel baskınlarına karşı gerekli tedbirleri aldığını açıkladı.

Dere yatakları maksimum derecede temizlendi
Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, dere yataklarının maksimum derecede temizlendiğini ifade ederken, Gönyeli Barajı’nın da boşaltıldığını açıkladı.

Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu:
“Bent güçlendirildi, tıkanan yerlerde çalışmalar yapıldı…”

Mağusa Bölgesi’nde esas sorunun yaşandığı Dörtyol’daki bendin güçlendirilmesi için 2 gündür çalışmaların devam ettiğini ifade eden Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, bölgeye çok fazla su gittiğini ve dün öğleden sonra su miktarının tekrar arttığını belirtti.
Mağusa merkezde dün sabah saatlerinde kısa süreli yağmur ve dolu yağdığını ancak bir hasar olmadığını ifade eden Çolakoğlu, su baskınlarının olduğu Pınarlı ve Sütlüce’de de iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
“Tıkanan yerlerde gerekli çalışmalar yapıldı” diyen Kaymakam Şifa Çolakoğlu, araçların da halen tıkanıklık olan bölgelerde çalışma yaptığını ve daralan yerleri açtığını ifade etti.

Belediyeler bölgelerinde tedbir aldı…
Mağusa Bölgesi’nde belediyelerin de kendi gölgelerinde gerekli tedbirleri aldığını kaydeden Kaymakam Şifa Çolakoğlu, oluşabilecek taşkınlarda araç geçişini sağlayabilmek adına yönlendirme çalışmalarının yapıldığını belirtti.
Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, bölgede itfaiye, sivil savunma ve polisin de hazır olduğunu ve gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur