1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yağmur Mesarya’yı da vurdu…
Yağmur Mesarya’yı da vurdu…

Yağmur Mesarya’yı da vurdu…

Geçitkale trafo merkezi sular altında kaldı!

A+A-


Gamze BAYKUR

Ada genelinde dün etkili olan yağmur başta Sütlüce, Geçitkale, Gönendere ve Çınarlı olmak üzere birçok köyü olumsuz etkiledi. Ada’yı etkisi alan yağmur derelerin taşmasına neden olurken, Mesarya köylerini besleyen Geçitkale trafo merkezi sular altında kaldı. Alaniçi-Geçitkale eski anayolu ise derenin taşma olasılığı bulunmasından dolayı geçici bir süreliğine polis tarafından trafiğe kapatıldı.

Trafo sular altında… Birçok köy elektriksiz kaldı…
Yağan aşırı yağmur nedeniyle Mesarya köylerini besleyen Geçitkale trafo merkezi sular altında kaldı. Kıb-Tek görevlileri trafoların patlama tehlikesi bulunduğundan şalter indirdi ve birçok köy uzun süre elektriksiz kaldı. İtfaiye ekipleri ve Geçitkale Belediyesi ekipleri trafodaki suların boşatılması için çalışmalar başlattı. Suların vidanjör yardımıyla çekilmesinin ardından köylere yeniden elektrik enerjisi verildi.

Dere yatakları doldu…
Gün boyu yağan yağmur özellikle Geçitkale’de ve Sütlüce’de derelerin dolmasına neden oldu. Tarlalar sulara gömüldü. Geçitkale-Alaniçi eski anayolu ise dere yatağının taşma tehlikesine karşı geçici bir süreliğine polis tarafından trafiğe kapatıldı.

Bu haber toplam 1454 defa okunmuştur