1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YAĞIŞLAR YİNE FELÇ ETTİ
YAĞIŞLAR YİNE FELÇ ETTİ

YAĞIŞLAR YİNE FELÇ ETTİ

Yağışlar yine felç etti. Lefkoşa'da şiddetli yağış nedeniyel su baskınları oldu.

A+A-

SAAT: 17:00

Başkentte yağışların ardından; Alfemo Mobilya'nın camları kırıldı, JAP10 isimli araba galerisinin çatısı uçtu, Levent (Honda Galeri) Motors'un camları kırıldı. Birçok ağaç devrildi, bazı evleri su bastı 

 

SAAT: 16:00

Kısa süreli yağışlar yine felç etti. Lefkoşa'da şiddetli yağış nedeniyel su baskınları oldu. Sanayi Bölgesi'nde  pekçok iş yerini sular bastı. Doktoroğlu'nun önü trafiğe kapatıldı. Yollar yine sular altında kaldı, Lefkoşa'nın birçok bölgesinde  ev ve işyerlerini su bastı.

Yenidüzen Gazetesi de su baskınlarından nasibi aldı.

------------------------------

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Dairesi, bugün gerçekleşecek sağanak veya gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşın  yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan açıklamada, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre özellikle Güzelyurt, Kalkanlı, Kuzey Sahil ve Beşparmaklar’ın Esentepe’ye kadar olan bölümünde yağışların kuvvetli olabileceği ifade edildi.

 

YAĞIŞLAR SÜRECEK

Meteoroloji Dairesi’nin 14 – 20 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre ise, bölge alçak basınç sistemiyle üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Perşembe gününe kadar yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmur beklenirken, hava tahmin raporuna göre cuma günden itibaren hava az bulutlu olacak.

En yüksek hava sıcaklığı iç kesimlerde ve sahillerde 25 ile 28 santigrat dolaylarında olacak.

Rüzgârın, genellikle kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette yağış anında yer yer kuvvetli, pazar ve pazartesi günleri güney ve batı yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

LTB ÇÖZÜM ARIYOR

Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkent Lefkoşa’yı etkisi altına alan yoğun yağışın ardından yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda çok yönlü çalışma başlattı.
LTB ekipleri sağnak yağmurdan etkilenen bölgelerde oluşan problemler yanında vatandaşların şikayetleri doğrultusunda ilgili birimlerle koordineli şekilde çalışmalar yürütüyor.

BİRİKEN ÇAMURLAR BOŞALTILIYOR

LTB’den yapılan açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında ilk etapta yağış nedeniyle tıkanan boruların açılmasına öncelik verildi. Bu kapsamda logarlarda biriken çamurlar temizleniyor. Belirlenen kritik noktalarda tıkanan logarların açılması sonrasında bu çalışma genele yayılacak.

LTB bunun yanında özel olarak kiralanan jet aracı ile yağmur suyu drenaj hattına biriken çamurları boşaltmayı da sürdürüyor. Yağışlar sonrası derenin getirdiği çamurlar nedeni ile tıkanan yağmur suyu drenaj hatları, yüksek basınç uygulayan ve 40 metreye kadar ulaşabilen jet aracı sayesinde açılıyor.

HARMANCI: İLK ETAPTA MAĞDURİYETLERİ GİDERECEĞİZ

Yaşanan sorun nedeni ile sıkıntı yaşayan vatandaşlardan belediye adına özür dileyen LTB Başkanı Mehmet Harmancı, ilk etapta yaşanan mağduriyetleri gidermeyi ve bir sonraki yağışa kadarki sürede görülen sorunların geçici çözümlerini arayacaklarını belirtti.

Harmancı, başkentteki altyapı sıkıntısının uzun yıllardır devam eden bir sorun olduğunu, ancak kendilerinin bu konuda kaderci bir anlayış ile bakmayacaklarını söylerken, hedeflerinin yapacakları girişimler ve geliştirecekleri projelerle ile bu durumu oluşturan esas eksiklikleri gidermek olduğunu ifade etti.
(TAK)

Bu haber toplam 2627 defa okunmuştur