1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YAĞIŞLAR SINIR TANIMADI
YAĞIŞLAR SINIR TANIMADI

YAĞIŞLAR SINIR TANIMADI

15 dakikalık sağanak yağış sonrası hayat yine felç oldu

A+A-

GÜN BOYU YAŞANANALARIN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

SAAT 20:00

LTB Kriz Masası, yoğun yağışlar nedeni ile trafiğe kapatılan Kermiya-Alayköy yolunun yeniden trafiğe açıldığını, Dr Küçük Bulvarı'nda bulunan Atatürk Stadı'ndan Altınbaş Petrol İstasyonu'na doğru olan yolun da tek şeritten olacak şekilde kısmen trafiğe açıldığını duyurdu.

LEVENT KOLEJ’DE MAHSUR KALAN ÖĞRENCİLER ASKER-POLİS İŞBİRLİĞİYLE TAHLİYE EDİLDİ

Özellikle birçok bölgede etkili olan yoğun yağmurdan olumsuz etkilenen ve okulda mahsur kalan Levent Kolej öğrencileri, asker ve polis ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, su baskını yüzünden binadan çıkamayan öğrenci ve öğretmenler, saat 19.30 sıralarında asker ve polis tarafından okuldan çıkarıldı.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ekipleri, öğrencilerin tahliye çalışmalarının yanında diğer birçok bölgede de vatandaşların yardımına koştu. (TAK/YD)

 

SAAT 17:00 İTİBARİYLE KAPALI OLAN YOLLAR:

Dr Fazıl Küçük Bulvarı (Dortoroğlu önü),

Lefkoşa Devlet Hastanesi - Ortaköy arası,

Kermiya Öğretmenler Evleri, Miraj Resorant önü,

Alayköy, gece külüpleri bölgesi,

Gaziköy - Kırıkkale yolu,

Gaziköy - Dilekkaya yolu,

Paşaköy yolu,

Güzelyurt - Lefkoşa istikametine doğru, Yılmazköy köprüsüne kadar olan yol.  Lefkoşa'dan Güzelyurt'a gidiş serbest.

Levent Kolej'de mahsur kalan çocukları kurtarmak için asker devrede.

İŞİÇLERİ: SU SEVİYESİ YÜKSELİYOR!

İşiçleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik: Lefkoşa Devpa önündeki su seviyesi yükseliyor. Öncelikli amaç suyu kontrollü olarak Lefkoşa'dan çıkartmak.


-----------------------

Lefkoşa yine yağmura teslim. 15 dakikalık sağanak yağış Lefkoşa'nın kuzeyini ve güneyini felç etti. Yağış sonrası sonrası, Dr Fazıl Küçük Bulvarı yine trafiğe kapandı. Sanayi Bölgesi’nde bazı iş yerlerini su bastı.  Polis: Eski Gönyeli yolu ile Alayköy-Yılmazköy mevkiinde yol çift taraflı trafiğe kapandı.

----------------------

Lefkoşa'da Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin yanındaki çemberden, Öğretmen Evleri'ne giden yol, (Etik Hastanesi önü) ve Ercan - Dilekkaya arasındakı yol su taşkınlarından dolayı trafiğe kapandı.

Lefkoşa Ortaköy ışıkları ile hastane arasındaki yol sular altında kalmaya devam ediyor. Levent Kolej'de öğrenciler okulda mahsur kaldı, öğrencileri kurtarma çalışmaları sürüyor. 

(Saat 16:15)

 

 

 

 

Ortaköy’de Levent kolej önündeki yol da biriken su nedeniyle trafiğe kapandı. Bazı araçlar yolda mahsur kaldı. (yenidüzen)

KUZEY LEFKOŞA

 

GÜNEY LEFKOŞA

 

 

Lefkoşa'nın güneyinde de benzer görüntüler ortaya çıktı. Yollar kapandı, pek çok araç mahsur kaldı.

(Fotoğraf Deniz Birinci)

GÖNYELİ

Yağışlardan Gönyeli de nasibini aldı. Kanlıköy'de dere taştı, Gönyeli Yenikent'e ulaşan taşkın sular bazı evlere girdi, araçlar sulara gömüldü.

 

 

 

Polis’ten elde edilen  ilk bilgilere göre, Lefkoşa’da Kaza Mahkemesi’nin bodrumunu su bastı, Lefkoşa Surlariçinde Haydarpaşa Konağı’nın olduğu sokak trafiğe kapandı, Çağlayan’da Su İşleri Dairesi’ni ve Nalbantoğlu Hastanesi yanındaki Özel Eğitim Vakfı’nı da su bastı.

Lefkoşa’nın “kronik sorunlu” bölgesi Doktoroğlu konfeksiyon fabrikası önü ve çevresi sular altında kalırken, bu bölgede bir köpeğin sulardan dolayı mahsur kaldığı ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmaya çalışıldığı bilgisi verildi.

Lefkoşa Organize Sanayi’nde Necat Zorlu LTD yakınlarında bir araç suda mahsur kaldı. (TAK)

 

LTB’den Açıklama

Başkent Lefkoşa’yı etkisi altına alan sağnak yağışlar nedeniyle Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) kriz masası oluşturuldu.

Bayındırılık ve Alt Yapı, Su ve Kanalizasyon Şubesi ekipleri olmak uzere LTB’deki, bir çok birim yaşanan sıkıntıların çözümü için çalışma yürütüyor. Belediye yönetiminden yapılan açıklamada, saat 13:30 itibari ile Lefkoşa da kapanan yol kalmadığı ifade edilirken, saat 16:00’a kadar yoğun yağış ihtimalinin bulunması nedeniyle tüm sürücülerin trafikte dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

LTB tarafından oluşturulan kriz masası, sıkıntıların giderilmesi için şubelerle koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

EN FAZLA YAĞIŞ 50.4 KG İLE AYVASIL'A

 Meteoroloji Dairesi oluşabilecek ani sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgara uyarıda bulundu.

Daire’den yapılan açıklamada gözlem ağından alınan veriler ve yapılan meteorolojik değerlendirmeler ışığında yağış miktarlarının bazı bölgelerde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sınırına ulaştığı ve yağışlı hava kütlesinin gün boyunca bölgeyi etkilenmeye devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Dairesi’nin açıklamasına göre, saat 13.00 itibariyle metrekareye Türkeli’de (Ayvasıl) 50.4, Alsancak’ta 36.0, Lefkoşa merkezde 29.4 Lefkoşa’da 26.8, Kozanköy’de 25 kilogram yağış düştü. (tak)

Bu haber toplam 8648 defa okunmuştur