1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yabancılar başka otele, Kıbrıslılar eve!
Yabancılar başka otele, Kıbrıslılar eve!

Yabancılar başka otele, Kıbrıslılar eve!

İlk etapta mühürlenen tesislerde kalan yabancı turistleri çok hızlı bir şekilde başka tesisse aktardıklarını ifade eden Turizm Bakanı Ataoğlu, tesislerdeki yerli turistler için de çalışma yapıldığını ve mağdur edilmeyeceklerini kaydetti.

A+A-

Çevre Koruma Dairesi’nin haklarında yıkım kararı çıkan Altınkumsal’da özel sit alanı içerisindeki izinsiz işletmeleri mühürlemesi ile bu tesislerde tatillerini sürdürenler de bir anda ortada kaldı.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı mühürleme işlemi yapılırken basına yaptığı açıklamada tesislerde konaklayanların Turizm Bakanlığı uhdesinde bölgedeki otellere yerleştirileceğinin ifade etse de, tesislerde konaklayan Kıbrıslıların mağdur edildiği ileri sürüldü.

Kaldıkları tesis mühürlendiği için dışarıya çıkarılan bir kısım yerli turist, Türkiye’den ve başka ülkelerden gelenlerin otellere aktarıldığını, Kıbrıslıların ise mağdur edildiğini, otellere yönlendirilmediğini savundu.

Bazı tesisler ‘Geri ödeme’ bildirimi yaptı…

Karpaz’da mühürlenen tesislerden bazıları sosyal medya hesaplarından, mühürlemeyi duyurarak kaparo verenlerin bildirimde bulunması halinde geri ödeme yapılacağını duyurdu.

Turizm Bakanı Ataoğlu: “İlk etapta yabancı turistleri aktardık”

“Üzücü bir olay keşke yaşanmamış olsaydı, üstelik turizmin yoğun olduğu bu dönemde…” diyen Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda zorunlu olarak mühürledik. Karpaz Halkı’nın duyduğu +ynı üzüntüyü biz de duyuyoruz. İsteyerek yaptığımız bir olay değil” ifadelerini kullandı. BRT’de katıldığı programda konuşan Bakan Ataoğlu, geçtiğimiz yıllarda da 2 tesisle ilgili benzer durumun yaşandığını ve bu tesislerin yer gösterilerek taşındığını aktardı.

Dün kapatılan tesislerin taşınması için de mahkemeden süre istediklerini ancak mahkemeden olumsuz yanıt aldıklarını ifade eden Ataoğlu, “Mühürlemek zorunda kaldık ama en kısa sürede bu arkadaşlara da yer göstereceğiz” dedi.

İlk etapta mühürlenen tesislerde kalan yabancı turistleri çok hızlı bir şekilde başka tesisse aktardıklarını ifade eden Bakan Ataoğlu, masraflarının da Turizm Bakanlığı’nca karşılanacağını açıkladı.

Ataoğlu, “Kendi vatandaşlarımızla ilgili de çalışmalarımız tamamlandı. Sayılar gelecek, mağdur olmamaları için onları da aktarıp tatillerini başka yerde yapmalarını sağlayacağız” dedi.

 

 

Bu haber toplam 5493 defa okunmuştur
İlgili Haberler