1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Ya halka hesap ver ya da istifa et'
Ya halka hesap ver ya da istifa et

'Ya halka hesap ver ya da istifa et'

Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun, Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasası Taslağı’nın hesabını halka vermesi, ya da istifa etmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun, Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasası Taslağı’nın hesabını halka vermesi, ya da istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasası’nın kapalı kapılar arkasında hazırlanmaya çalışıldığını savunarak, tasarının Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Yönetim Kurulu’nun tarafından ele geçirildiğini kaydetti.

Gardiyanoğlu şöyle devam etti:

“Sağlık Hizmetleri Danışma Kurulu’na; şu yetki verilmeye çalışılıyor. Madde:124 (2) I 'Kurul, Kamu Sağlık Çalışanları eliyle yürütülen sağlık hizmetlerinin yeterli olmadığı branşları saptar ve kamu yararı ve topluma yeterli sağlık hizmeti sunulabilmesi amacının sağlanabilmesi için gerekli bulunması halinde ilgili branşlarda çalışan Kamu Sağlık Çalışanları'nın (veya hekimlerin) kamu sağlık kuruluşları haricinde ve mesai saatleri dışında hizmet görebilmelerine ilişkin karar alır ve bu kararını Bakanlık ile ilgili tüm birimlere iletir.”

Gardiyanoğlu açıklamasında Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’na şu soruları yöneltti:

“Her şeyden önce, hali hazırda yürürlükte olan ve ısrarla görmezlikten gelinen, Kamu Hekimlerine mesai saatinden sonra da kamu hastanelerinde özel hastalarına bakma izni veren, Kamu Sağlık Çalışanları Yasası'nın 40. maddesini işler hale getirmek dururken, neden ısrarla yeni bir yasal düzenleme ile kamu hekimlerinin dışarıda ikinci iş yapmaları teşvik ve telkin edilmektedir?

Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar ortada iken, konuyla ilgili mahkeme süreci devam etmekte ve hatta sona yaklaşmış iken, hukuk camiası ile adeta dalga geçercesine, Kamu hekimlerine ikinci işi adeta mubah gösteren yasayı alelacele hazırlamakla kimlere hizmet ediyorsunuz, kimlerden ne bekliyorsunuz?

Sağlığın başı olan bir Sağlık Bakanı'nda bulunması gereken görev, yetki ve sorumlulukları, neden bir kurula devretme ihtiyacı duyuyorsunuz? Bu suretle, kamu sağlığını ilgilendiren önemli kararların, eskisi gibi, Sağlık Bakanı tarafından değil de belli bir hekim zümresi tarafından alınmasına neden göz yumuyorsunuz?”

Bu düzenlemenin kamu hekimlerine ikinci iş yapmanın yolunu açma gayretini açıkça gözler önüne serdiğini ileri süren Gardiyanoğlu, “Bu yeni düzenlemeler karşısında bilinmelidir ki biz KTSÇHB yönetim kurulu ve tüm üyeleri bundan önce olduğu gibi bundan sonrada adalete ve hukuka bağlı kalarak en sert tepkiyi ne pahasına olursa olsun vermekten kaçınmayacağız” dedi.

(TAK)

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur