1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Work Rıght” afiş sergisi açıldı
“Work Rıght” afiş sergisi açıldı

“Work Rıght” afiş sergisi açıldı

YDÜ İletişim Fakültesi’nde “Work Right” (Emek Hakkı) afiş sergisi açıldı.

A+A-

 

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi’nde “Work Right” (Emek Hakkı) afiş sergisi açıldı.

YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 4 Tomorrow adlı kuruluşun Poster For Tomorrow organizasyonuyla YDÜ İletişim Fakültesi fuayasinde bugün açılan sergide, 131 ülkeden seçilen afişler sergilenecek. Sergi, 1 ay açık kalacak.

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu, sosyal sorumluluğu ön planda tutan ve özgün fikirlere paylaşım olanağı sunan böylesi büyük bir organizasyonda yer almanın gurur verici olduğunu ifade etti.

Şekerlioğlu; “Seçilen afişlerin aynı anda birçok kültürde izleniyor olması sanat ve tasarımın iletişim gücünü ortaya koymuş oluyor. Bu anlamda, öğrencilerimize ve halkın ilgili kesimine, bu muhteşem 100 adet posteri izleme olanağı sunmuş olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Avrupa Konseyi’nin kar amacı gütmeyen, bağımsız Paris merkezli tasarım birlikteliği olan “Poster For Tomorrow”, gençleri sanat ve tasarım çalışmaları ile cesaretlendiren ve bu amaçla özellikle afiş tasarımı ile ifade özgürlüğüne dikkat çekmek ve insan haklarının geliştirilmesi için farkındalık oluşturmayı amaçlayan bağımsız yaratıcı bir organizasyon.

(tak)

Bu haber toplam 1460 defa okunmuştur