1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Vurgun ortaya çıktı”
“Vurgun  ortaya çıktı”

“Vurgun ortaya çıktı”

Devlet Laboratuarı’nda meydana gelen “vurgun iddiası” ile ilgili olarak 2 kişinin tutuklanmasını ardından laboratuvar yangını yeniden gündeme geldi.

A+A-

Devlet Laboratuarı’nda meydana gelen “vurgun iddiası” ile ilgili olarak 2 kişinin tutuklanmasını ardından laboratuvar yangını yeniden gündeme geldi. Yangının bilerek çıkarıldığı iddiası araştırılırken Sağlık Bakanı Filiz Besim ve Bakanlık Müdürü Ceyhun Ümiter, YENİDÜZEN’e konuştu: "Yapılan araştırmalar sonucu faturada belirtilen cihazların alınmadığı tespit edildi. Durumu polise aktardık"

---------

2 cihazın bedeli 3 Milyon 74 bin Türk Lirası. Soruşturma 7 aydır gizlilikle devam ediyor
---------

Devrim DEMİR 

Devlet Laboratuvarı’na 2016 yılında "alınmış gibi" gösterilen ve ödemesi talep edilen iki cihaz ile ilgili polisin 7 aydır gizli soruşturma yaptığı ortaya çıktı.

Söz konusu cihazlarla ilgili talep edilen ödeme konusunu içeren soruşturmanın 2016 yılı Aralık ayında çıkan yangını da ele aldığı belirlendi.

YENİDÜZEN'e konuşan Sağlık Bakanı Filiz Besim, Devlet Laboratuvarı’na "alınmış gibi" gösterilen ve ödenmesi istenen cihazların alınmadığının tespit edildiğini, meselenin polise taşındığını açıkladı.

“Ortaya çıkan vurgunla yangın yeniden gündeme geldi” diyen Bakan Besim, polisin soruşturması sonucu iki kişinin tutuklandığını belirtti.

7 Aralık tarihinde “Sahte evrak düzenleme” suçundan tutuklanan Devlet Laboratuvarı’nda görevli bir personelin yangından bir hafta önce iki cihaz alındığı yönünde fatura hazırladığı iddiası ortaya çıkarken, ilgili firma Mayıs ayında Sağlık Bakanlığı’ndan ödeme talebinde bulundu.

390 VE 190 BİN DOLAR… 390 ve 190 bin Dolar iki fatura fotokopisi ile Sağlık Bakanlığı'ndan ödeme talebinde bulunulması üzerine ilgili cihazların alınmadığı belirlenince de bakanlık harekete geçti.

 

390 ve 190 bin Dolar iki fatura fotokopisi ile Sağlık Bakanlığı'ndan ödeme talebinde bulunulması üzerine ilgili cihazların alınmadığı belirlenince de bakanlık harekete geçti.
Sağlık Bakanı Filiz Besim ve Bakanlık müdürü Ceyhun Ümiter YENİDÜZEN’e konuştu.

 

ALINMAMIŞ 2 CİHAZ… 7 Aralık tarihinde “Sahte evrak düzenleme” suçundan tutuklanan Devlet Laboratuvarı’nda görevli bir personelin yangından bir hafta önce iki cihaz alındığı yönünde fatura hazırladığı belirtilirken ilgili firma Mayıs ayında Sağlık Bakanlığı’ndan ödeme talebinde bulundu.

 

Soruşturma 7 aydır gizli devam ediyor

Haziran ayından bu yana soruşturmayı gizli şekilde yürüten polis, olayla bağlantılı laboratuvar personeli N.T.,  “Resmi sahte belge düzenleme”, “Resmi Sahte belgeyi Tedavüle sürme” , “Sahtekarlıkla para temini”, “Kamu görevlisinin görevini kötüye kullanması” suçlarından tutuklandı.

N.T. ile birlikte tutuklanan A.Ö., isimli kişi 10 Aralık tarihinde  çıkarıldıkları Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

Milyonluk cihazlara sahte sözleşme

Dorhan Medikal Ltd.’in Devlet Laboratuvarı'na teslim ettiği iddia edilen iki cihazın bedeli 3 Milyon 74 bin Türk Lirası. Devlet Laboratuvarı'nda alım-satım görevlisi olarak çalışan N.T., isimli çalışan, iddialara göre teslim aldığı milyonluk cihazlara sahte sözleşme hazırladı.   

 ALINMIŞ GİBİ GÖSTERİLDİ… YENİDÜZEN'e konuşan Sağlık Bakanı Filiz Besim, Devlet Laboratuvarı’na "alınmış gibi" gösterilen ve ödenmesi talep edilen cihazların alınmadığının tespit edildiğini, meselenin polise taşındığını açıkladı.

 

Bakan Besim: Cihazların alınmadığı tespit edildi

YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanı Filiz Besim, bir firmanın Haziran ayında Sağlık Bakanlığı’na giderek Devlet Laboratuvarı’na 2016 yılında alınan iki cihazla ilgili ödeme talebinde bulunduğunu anlattı.

Besim, yapılan araştırmalar sonucu faturada belirtilen cihazların alınmadığının tespit edilmesi üzerine, konuyu polise aktardıklarını kaydetti.

Devlet Laboratuvarı alım-satım bölümünde görevli ilgili personelden yapılan soruşturmada cihazlar ile ilgili faturalarda imzasının olduğunun tespit edilmesi üzerine polisin 7 aydır soruşturma başlattığını ifade eden Besim, soruşturmanın aydınlığa çıkması için polisin bakanlıktaki ilgili evrakları ve arşivi taradığını söyledi.

“Dava süreci devam ediyor” 

İlgili personelin birçok suçlama ile ilgili tutuklandığını ifade eden Besim, iki kişinin teminatla serbest kaldığını ancak dava sürecinin bitmediğini kaydetti. Zanlı N.T.’nin Sağlık Bakanlığı personeli olmadığını altını çizen Sağlık Bakanı Filiz Besim, zanlının eski KTHY çalışanlarından olduğunu belirtti.

YANGIN ARAŞTIRILACAK… “Ortaya çıkan vurgunla yangın yeniden gündeme geldi” diyen Bakan Besim, polisin soruşturması sonucu iki kişinin tutuklandığını belirtti.

 

Şirketin iddiası bakanlığı harekete geçirdi
Bakanlık Müdürü Ümiter: İddialar soru işareti yarattı

 

Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müdürü Ceyhun Ümiter de konuyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yaptı.

Mayıs ayında bakanlığa gelen ödeme talebinin ardından, soruşturmanın başlatıldığını kaydeden Ümiter Devlet Laboratuvarı’na 2016 yılında hiçbir şekilde cihaz alınmadığının tespit edildiğini söyledi.

Ümiter: “Yapılan ödeme talebinin ardından alım-satım sorumlusu N.T.’yi gerekli açıklamayı yapmak üzere bakanlığa çağırdık. Başka personellerle de yaptığımız görüşmeler sonucu böyle bir cihazın alınmadığı ve kurulum yapılmadığı öğrenildi. İlgili personelden gerekli evrakları istedik, yanan yerde gerekli incelemeler yapıldı ve envanter listesinde böyle bir cihazın yer almadığını tespit ettik.  Gerekli bilgileri polise vererek soruşturma başlatıldı”

Bakanlık Müdürü Ceyhun Ümiter, ödeme talebinde bulunan ilgili firmanın iki adet cihazı çıkan yangından bir hafta önce Devlet Laboratuvarı'na getirdiklerini iddia etmelerinin soru işareti yarattığını ifade etti.

Ümiter, “Polis 7 aylık süreçte yaptığı soruşturmada ciddi bir olayı yeniden gündeme getirdi. Mahkemede tahkikat polisinin verdiği ifade zanlıların çıkan yangınla ilgili bağlantılı olduğu düşünülmesi rafa kaldırılan dosyanın yeniden gündeme gelmesini sağladı. 2016 yılı Aralık ayında çıkan yangınla ilgili Sağlık Bakanlığı yeniden soruşturma talep etti. Yangın dosyasını takip edeceğiz” sözlerini kullandı.

N.T. ile ilgili gerekli yazışmalar yapıldı

Ümiter, tutuklanan N.T.’nin eski KTHY çalışanı olduğunu belirterek yasal mevzuata göre neler yapılacağına bakıldığını kaydetti. Ümiter, söz konusu kişinin dava sonuçlanıncaya kadar çalışıp çalışamayacağı konusunda gerekli yazışmaların yapıldığını da belirtti.

MİLYONLARCA ALACAĞI VAR… YENİDÜZEN’e konuşan Dorhan Medikal Ltd. Direktörü Hasan Can Pehlivanoğulları 2016 yılında verilen iki cihazla ilgili yapılan sözleşmenin sahte olduğunu yeni öğrendiklerini ve polise kendilerinin de şikâyetçi olduğunu söyledi. Pehlivanoğulları davanın takipçisi olacaklarını kaydetti.   

 

Pelivanoğulları: Faturaların bedelini eski bakanlıktan da talep ettik

Polisin soruşturması kapsamında davada adı geçen Dorhan Medikal Ltd. Direktörü Hasan Can Pehlivanoğulları YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. İki adet cihazın 2016 yılında Devlet Laboratuvarı'na teslim edildiğini o dönemde Sağlık Bakanlığı'na ödeme için yine talepte bulunduklarını ancak yanıt alamadıklarını ifade eden Pehlivanoğulları, olayın 2018 yılı Haziran ayında ortaya çıktığını söyledi. Pehlivanoğulları, “Sağlık Bakanlığı'na Haziran ayında ödeme talebinde bulunduk ve sözleşmenin sahte olduğunu Bakan Filiz Besim’den öğrendik. Polise elimizdeki evraklarla giderek şikâyetçi olduk” dedi.

“Dava sürecini yakından takip edeceğiz” 

Dorhan Medikal Ltd. Direktörü Hasan Can Pehlivanoğulları, çok ciddi bir mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek, zanlıların delillere müdahale etme durumu olmadığı için serbest bırakıldıklarına inandıklarını söyledi.

Ciddi bir alacakları olduğunu ve mağdur olduklarını kaydeden Pehlivanoğulları, dava sürecini takip edeceklerini ifade etti. 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181212110026.jpg     

Bu haber toplam 5560 defa okunmuştur
İlgili Haberler