1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Volkan gazetesi BKP'ye 10.000 TL tazminat ödeyecek
Volkan gazetesi BKPye 10.000 TL tazminat ödeyecek

Volkan gazetesi BKP'ye 10.000 TL tazminat ödeyecek

İzcan’ın şahsı ve BKP hakkında “gerçek dışı yayın yaptığı” gerekçesi ile Kıbrıs Volkan gazetesi aleyhine açmış olduğu tazminat davasını kazandığını açıkladı.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), BKP Genel Başkanı İzzet İzcan’ın şahsı ve BKP hakkında “gerçek dışı yayın yaptığı” gerekçesi ile Kıbrıs Volkan gazetesi aleyhine açmış olduğu tazminat davasını kazandığını açıkladı.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, Volkan gazetesi BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ve BKP aleyhine, dağdaki Türk bayrağını indirecekleri ve Türkiye kökenli vatandaşlara hakaret ettikleri yönünde yalan ve iftiraya dayalı yayınlar yapmış, açılan davada Volkan gazetesinin BKP hakkında yayınları ara emri ile durdurulmuş ve Volkan gazetesinin yayınlarının yalan ve iftira olduğu mahkeme kararı ile kanıtlanmıştır” denildi.

Ara emri kararının adından Volkan gazetesi aleyhine tazminat davası açıldığını kaydeden BKP, bu davayı da kazandıklarını belirtti.
BKP, Lefkoşa Kaza Mahkemesi kararına göre, davalılar Direniş Basın Yayın Limited ve Hüseyin Macit Yusuf’un, 10.000 TL tazminat ve mahkeme masraflarını ödemekle cezalandırıldıklarını ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1713 defa okunmuştur