1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Voleybol takımımız adanın en iyilerinden”
“Voleybol takımımız adanın en iyilerinden”

“Voleybol takımımız adanın en iyilerinden”

Esentepe İlkokulu, 188 öğrenci ve 13 öğretmeni ile birçok başarıya imza atıyor.

A+A-

Dila ŞİMŞEK

Esentepe İlkokulu, 188 öğrenci ve 13 öğretmeni ile birçok başarıya imza atıyor. Kurulduğu tarih olan 1974’ten bu yana, anaokulundan beşinci sınıfa kadar birçok miniğe eğitim yuvası olan Esentepe İlkokulu, bu yılki Voleybol Kız Takımı birinciliği ile Türkiye’ye giderek, Kıbrıs’ın kuzeyini temsil edecek. Okul Müdürü Mehmet Karaali, dokuz senedir bu okulda müdürlük yaptığını söylüyor. Karaali, okulun küçük nüfusuna rağmen büyük başarılara sahip olduğunu söyleyerek, okulun özellikle de Voleybol Kız Takımının, her yıl en azından yarı finale kadar geldiğini, çok iyi işler başardığını ve defalarca ülkeyi temsil ettiklerini söylüyor.

“Tüm bu spor başarılarına rağmen, maalesef okulumuzun spor salonu yok”

Karaali, kısıtlı imkanlara ve az nüfusa rağmen spora verdiği önem ile çocukları bizzat da eğittiğini, kendisi değilse kızının gönüllü olarak Voleybol takımını çalıştırdığını kaydediyor. “Ancak bu başarılara rağmen bir spor salonumuz yok. Çocuklar, kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz küçük bir açık sahada çalışıyor. Buna rağmen, özveri ile çalışıyoruz” diyor. Öğrencilerin spor yanı sıra diğer yarışma vb. etkinliklere de katıldığını söyleyen Karaali, şiir ve masal yazma yarışmalarında da başarılı olduklarını, bu gibi sosyal etkinliklere çok önem verdiklerini söylüyor.

“Başarılara rağmen bir spor salonumuz yok. Çocuklar, kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz küçük bir açık sahada çalışıyor. Buna rağmen, özveri ile çalışıyoruz”… Okul Müdürü Mehmet Karaali

 

“Kardeş okul projelerine önem veriyoruz”

Kardeş okul projeleri ile, Türkiye’deki okullarla işbirliği içinde olduklarını ve oraya giderek hem öğrencilere gezi, hem de yeni kültürler tanıttıklarını ifade ediyor. “Aynı şekilde bizler de onları ağırladık ve güzel dostluklar edindik. Bu gibi geziler çocukların gelişimi ve kendisini ifade etme, özgüven kazanma açısından oldukça önemli” diyor.

“Köy okullarına da önem verilmeli”

Karaali, devletin ve bakanlığın, köy okullarına da şehir okullarına verilen önemi vererek mali bütçe ayırmasının ve alt yapı sağlanmasının önemini vurguluyor. Yapılan her şeyi, okulun ve okul aile birliğinin kendi imkanları ile yapıldığını söyleyen Karaali, “Okul bütçesi ve mali işleri yoluna koymaya çalışıyoruz. Sponsor bulmamız da oldukça zor. Bu sebeple bir müdür olarak eğitimden çok bu gibi şeylere yoğunlaşmak zorunda kalıyoruz. Bu sebeple köy okullarına da belli bir bütçe ayrılmasının ve ilgilenilmesinin doğru olacağına inanıyorum” diye konuşuyor.

Müzik Öğretmeni Nevzat Sözüdoğru: “Okulumuzda müzik odası olmaması büyük bir eksiklik”

“Bir müzik öğretmeni olarak değinmek istediğim konulardan birisi okulda müzik odası olmaması. Bu sebeple, müzik enstrümanları bulunduramıyor, dersi gerektiği gibi işleyemiyoruz. Ne yazık ki, müzik, beden eğitimi ve resim gibi dersler hem aile hem de okul tarafından, ‘boş ders’ gibi görülüyor. Çocukların gelişimi için akademik dersler olduğu kadar sosyal dersler de önemlidir. Çocuğun zihinsel gelişimi ve kendisini ifade edebilmesi, yeteneklerini keşfedebilmesi böyle derslere bağlıdır. Bu konu hakkında ailelerin daha çok bilinçlenmesini umuyorum.”


Öğrenciler ne dedi?

Bartu Baynuroğlu: “Hedefim 19 Mayıs Koleji”

“Ben beşinci sınıfım ve altı senedir bu okuldayım. Öğretmenlerim her zaman güler yüzlü ve arkadaş canlısı oldu. Bu okulda olduğum için çok mutluyum. Büyüyünce doktor olmak istiyorum bu yüzden 19 Mayıs’ı kazanmak için çalışıyorum.”

Can Beyazgül: “Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok seviyorum”

“Okulumda olmaktan çok mutluyum ve hem arkadaşlarımı hem de öğretmenlerimi çok seviyorum. Anaokuldan beri bu okuldayım. Ben de 19 Mayıs’ı kazanmak için sınavlara çalışıyorum.”

Firdevs Şengün: “Voleybol Kız Takımında olmaktan çok mutluyum”

“Bu yıl Voleybol kız takımı olarak şampiyon olduk. Müdürümüz tüm yıl boyunca bizzat bizi çalıştırdı ve kazandığımız için çok mutluyuz. Türkiye’ye gideceğim için çok heyecanlıyım.”

Nihan Gençtürk: “Ülkemizi temsilen Türkiye’ye gideceğiz ve çok heyecanlıyım.”

“Voleybolcuyum ve bu sene biz şampiyon olduk. Ülkemizi temsilen Türkiye’ye gideceğiz ve çok heyecanlıyım. Okulumu ve öğretmenlerimi çok seviyorum.”

Şeyma Nur Güneş: “Okulumuz spora çok önem veriyor”

“Okulumuz spora çok önem veriyor ve ben de voleybolculardan birisiyim. Bu sene şampiyon olduğumuz için çok mutluyum. Türkiye’ye gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

e1-053.jpg

 Esentepe İlkokulu, bu yılki Voleybol Kız Takımı birinciliği ile Türkiye’ye giderek, Kıbrıs’ın kuzeyini temsil edecek.

c1-112.jpg

Esentepe İlkokulu, 1974’ten bu yana yüzlerce miniğe eğitim yuvası olmaya devam ediyor…

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190429170951.jpg

Bu haber toplam 5182 defa okunmuştur
Etiketler : ,