1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. ‘Vizörümden’in açılışı yapıldı
‘Vizörümden’in açılışı yapıldı

‘Vizörümden’in açılışı yapıldı

 Buket Özatay’ın ‘Vizörümden’ isimli kişisel sergisinin açılışı, YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

A+A-

 Buket Özatay’ın ‘Vizörümden’ isimli kişisel sergisinin açılışı, YDÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

Serginin açılışına, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Eşi Meral Akıncı başta olmak üzere, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, Kültür Dairesi Müdürü Şehbal Hamzaoğluları, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları, sanatçılar, Buket Özatay’ın ailesi ve misafirler katıldı.

Sergi açılışı öncesi yaptığı konuşmada, Buket Özatay’ı gerek fotoğraf sanatı alanındaki başarısı gerekse her yıl düzenlediği babası merhum fotoğrafçı Öztan Özatay’ın adını yaşatan fotoğraf sergilerinden ötürü tebrik eden Mustafa Akıncı, Buket Özatay’ın bu davranışıyla vefa duygusunun güzel bir örneğini yaşattığını dile getirdi.

“KÜLTÜR-SANAT VE BİLİM ALANINA YAPILAN YATIRIMLAR, GELECEĞE YAPILAN YATIRIMLARDIR”

Konuşmasının devamında, Yakın Doğu Üniversitesi’nin son dönemlerde artan kültür ve sanat etkinliklerine de değinen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, üniversitenin, bilim, kültür-sanat alanında yaptığı yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kültür-sanat ve bilim alanına yapılan yatırımların geleceğe yapılan yatırımlar olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, kalkınma ve gelişmişlik kavramlarının salt rakamlardan ibaret olmadığını belirterek kültürel ve sanatsal boyutu eksik kalan kalkınmanın, nitelikli bir kalkınma olamayacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı, “Ekonomik, sosyal, siyasal gelişmişlik; kültürel ve sanatsal boyutuyla ancak bir bütünlük kazanır ve gerçek anlamda o toplumun gelişmişliğinden söz edilebilir” diye konuştu.

ÖZATAY: BÜYÜK ONUR VE GURUR DUYDUM

Konuşmasının başında heyecanlı olduğunu ifade eden Fotoğraf Sanatçısı Buket Özatay da, ilk kişisel sergisini bir proje sergisi olarak 2015 yılında açtığını, 190 fotoğraftan oluşan “Vizörüm” adlı serginin fotoğraflarının bir araya getirildiği ilk sergi olduğunu söyledi.

Özatay, “Buraya geldiğimde ve fotoğraflarımı bir arada gördüğümde çok heyecanlandım. Benim değillermiş gibi baktım çünkü ilk kez onları toplu olarak bir arada gördüm. Bu girişim için Yakın Doğu Üniversitesine teşekkür ediyorum. Çok büyük onur ve gurur duydum” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında ülkemizde eksiliği olan bir Kıbrıs Modern Sanat Müzesi varlığını kazandırdığı için Yakın Doğu Üniversitesi’ne teşekkür eden Özatay, müzede kendi eserlerinin sergilenecek olmasından dolayı da ayrı bir gurur duyduğunu belirtti. Kendisine fotoğrafçılık aşkını kazandıran Babası Öztan Özatay’a da şükranlarını sunan Özatay, meslek olarak kazandığı fotoğrafçılığın sanatsal yönüne ilgi duyarak kendini bu alanda geliştirdiğini söyledi.

Babasını özlemle anan Buket Özatay, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, Kıbrıs Türk Milli Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul ile Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Müdürü Görkem Bulunç’a serginin düzenlenmesinde gösterdikleri girişim ve emeklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Mutafa Akıncı ile Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel tarafından Fotoğraf Sanatçısı Buket Özatay’a Yakın Doğu Üniversitesi müzelerinde eserleri sergilenen sanatçılara verilen Alasya ödülleri kapsamında fotoğrafçılık alanında verilen “İbn Heysem” ödülü takdim edildi.

BÜYÜKELÇİ BAŞÇERİ, ÖZATAY ADINA YAPILAN HEYKELİ AÇTI

Ödül takdiminin ardından T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde sergilenmek üzere Kazakistanlı bir heykeltraş tarafından Buket Özatay adına yapılan heykelin açılışını yaptı.

Daha sonra fotoğrafçı Buket Özatay’ın dünyanın değişik ülkelerinden doğa, insan, kreatif, gezi ve sokak görüntülerinden kadrajladığı 190 fotoğraftan oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. “Vizörümden” adlı sergi,  26 Nisan 2019 tarihine kadar hafta için 10.00-12.00 saatleri arasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda ziyarete açık olacak. 

Bu haber toplam 1972 defa okunmuştur
Etiketler : ,