1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Vize kağıdı tarih oldu
Vize kağıdı tarih oldu

Vize kağıdı tarih oldu

Barikatlardaki yeni uygulama yürürlüğe girdi

A+A-

 


Kıbrıs’ın kuzeyindeki  barikatlardaki yeni uygulama başladı. Buna göre, geçişlerde artık vize kağıdı ve mühür kullanılmıyor; geçiş yapacak kişi kimlik belgesini görevli memura göstererek kayıt yaptırıyor.
Yeni uygulama, Kıbrıslı Türk Lider Akıncı ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in önceki gün gerçekleştirdiği ilk görüşmenin ardından açıklanmıştı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kıbrıs’tan Güney Kıbrıs’a ve Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçişlerde KKTC vatandaşları ve yabancılar tarafından kullanılan geçiş belgelerinin dünden başlayarak kullanılmayacağı; barikatlarda önceki gün 15 dakikalık test amaçlı bir çalışma da yapıldığı belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs  Başkanı Nikos Anastasiadis’in gerçekleştirdiği ilk görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından da, Kıbrıs Türk tarafının güven yaratıcı önlemleri arasında açıklanan yeni uygulama dün gece yarısı yürürlüğe girdi.

“Vize kağıtları artık doldurulmayacak”

Akıncı, Anastasiadis’le görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı’na dönüşünde basına yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in 28 mayın tarlasıyla ilgili koordinatları içeren bir belgeyi kendilerine sunduğunu, kendilerinin de bir süredir hükümetle işbirliği içinde çalıştıkları ve emniyet mensuplarıyla konuştukları kararı hem Güney Kıbrıs yönetimine, hem de kamuoyuna duyurduklarını belirtmiş; geçişlerde kullanılan vize kağıtlarının artık doldurulmayacağını söylemişti.

Bu uygulamayla iki taraf arasındaki geçişlerin daha ileri boyutlara taşınmış olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Güney’e geçerken bir vatandaş nasıl arabasından inmiyor ve polis vatandaşın ayağına gidip notlarını alıyorsa, bizim uygulamamızın da bu şekilde sağlanmasını istedik” şeklinde konuşmuştu.
(tak)

Bu haber toplam 1548 defa okunmuştur