1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Viyana’da yarı final oynadı
Viyana’da yarı final oynadı

Viyana’da yarı final oynadı

18 Yaş altı “ITF Junior Circuit” turnuvalarına katılmaya başlayan Eliz Maloney-Yorgancı Avusturya’da başarılı oldu

A+A-

Eğitim ve tenis yaşamını İngiltere’de sürdüren 14 yaşındaki Eliz Maloney-Yorgancı’dan bir büyük başarı daha geldi.  Uluslararası yüksek düzey maçlarda deneyim kazanmak ve profesyonel tenis hayatına hazırlanmak için,  Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) organize ettiği  18 Yaş altı “ITF Junior Circuit” turnuvalarına katılmaya başlayan Eliz, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yarı final oynama başarısını gösterdi.

Eliz,  Uluslararası Tenis Federasyonu’nun 12 - 18 Ocak 2015  tarihleri arasında, Avusturya’nın Viyana şehrinde organize ettiği ve dünyanın birçok ülkesinden başarılı tenisçinin katıldığı “ITF Kurz Junior Classic” 18 Yaş Altı Turnuvasında tekler kategorisinde yarı final oynayarak önemli bir başarıya imza attı.

Turnuvanın 1 numarasını yendi

Turnuvaya çok iyi başlayan Eliz, ilk maçını İsviçre’li rakibi Jessica Bruehwiler ile yaptı ve karşılaşmadan 6-1 ve 6-0’lik setlerle 2-0 galip olarak ayrıldı. Çeyrek finale kadar oynadığı üç maçta da hiç set vermeyen Eliz, çeyrek finalde turnuvanın bir numarası Romanya’lı deneyimli rakip Iulia Maria Ivascu ile karşılştı. İlk seti 3-6 veren Eliz, zorlu rakibe karşı ikinci ve üçüncü setlerde oyununu yükselterek rakibini  6-3 ve 7-6 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı final maçında bir türlü oyuna giremeyen Eliz,  turnuvaya veda etse de hem turnuvanın bir numarasını yenerek, hem de küçük yaşına rağmen çok iyi oyunlar çıkardı vve deneyim kazanarak profesyonel tenisçi olma yolunda sağlam adımlarla yürümekte olduğunu bir kez daha gösterdi.
Eliz, turnuvanın sonunda kendisine destek veren iş adamları Arden Gıda Ltd, Atakom Ticaret Ltd, Gıda Şirketi Ltd, Metgin Limited ve Oero Trading Ltd direktörlerine teşekkür etti. Eliz aynı zamanda kendisine destek veren hükümetlere de teşekkür etti.

Bu haber toplam 1318 defa okunmuştur