1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Vergi rekortmenleri YENİDÜZEN’e konuştu
Vergi rekortmenleri YENİDÜZEN’e konuştu

Vergi rekortmenleri YENİDÜZEN’e konuştu

2016 gelir yılı ile ilgili gerçek kişi ve kurumların, Gelir ve Vergi Dairesi’ne sundukları beyanlara göre hazırlanan vergi listelerinde, ‘en fazla vergi veren kişiler’ arasındaki ilk 5 isim, mutlu ve gururlu…

A+A-

2016 gelir yılı ile ilgili gerçek kişi ve kurumların, Gelir ve Vergi Dairesi’ne sundukları beyanlara göre hazırlanan vergi listelerinde, ‘en fazla vergi veren kişiler’ arasındaki ilk 5 isim, mutlu ve gururlu…

Ayşe GÜLER- Didem MENTEŞ


Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı, 2016 gelir yılı ile ilgili gerçek kişi ve kurumların, Gelir ve Vergi Dairesi’ne sundukları beyanlara göre hazırlanan vergi listelerinde, ‘en fazla vergi veren kişiler’ arasındaki ilk 5 isim, mutlu ve gururlu.

İlk sıralarda yer almalarıyla hedefledikleri başarıya ulaşan iş insanları, vergi mükellefiyetlerini de yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyor.

Ekonominin kalkınmasında vergi mükellefiyetinin önemine dikkat çeken iş insanları, düşüncelerini YENİDÜZEN’le paylaştı.

Son iki yılın vergi rekortmeni Tahir Topal oldu

2015’te en fazla vergi verenler listesinde birinci olan Tahir Topal, 2016’da ilk sırada yer aldı. 2016 yılı vergi listelerinden fazla vergi veren kişi iş insanı, Serena Butik sahibi Tahir Topal oldu. Topal, 2016 yılında 1 milyon 390 bin TL vergi ödedi.

Listede ikincilik ve üçüncülüğü Altınbaş kardeşler paylaştı.  897 bin TL’lik vergi ile iş insanı Sofu Altınbaş ikinci, 874 bin TL’lik vergi ile iş insanı Vakkas Altınbaş üçüncü sırada yer aldı.

2015’te en fazla vergi verenler listesinde ikinci sırada yer alan Mustafa Hacıali, 2016’da dördüncü sıraya geriledi. Hacıali, 761 bin TL vergi ödedi.

Yine 2015’te üçüncü sırada yer alan Günay Çerkez de 2016’daki listede 641 bin TL’lik vergi ile beşinci sırada yer aldı.

 


VERGİ  REKORTMENLERİ NE DEDİ?

 

İş insanı Günay Çerkez:
Vergi vermek mecburidir ancak vicdani bir tarafı da vardır…

Vergi vermek önce yasalar gereği mecburiyettir, sonrasında da vicdani ve insani tarafı vardır. Gerek şirketler, gerekse kişiler kazanç elde ediyorsa, o kazancın vergisini yasalara göre vermesi gerekiyor.

Vergilerin,  yatırımlara, geleceğe yönelik, eğitim, sağlık ve alt yapının güçlendirilmesi için kullanılması çok doğal bir şeydir. Yapılması gerekiyor.

Birçok şirket ve şirketleri sahiplerinin yaptıkları iş hacmiyle mukayese edildiğinde, orantısız vergi durumları vardır. Vergi vermek, ülkeye ve insana artı olarak dönecektir.

Ülkemizin daha temiz çevreye, alt yapı, eğitim, sağlık alanlarında çok ciddi reformlara ihtiyacı vardır. Vergi vermek,  bir görev ayrıca da sosyal sorumluluktur.

10 senedir vergi sıralamalarında ilk 5’in içerisindeyim. Zaman zaman da ilk sıralarda yer aldım. Önemli olan herkesin vergisini vermesi, bu vergilerin de hükümet tarafından doğru harcanmasıdır. Avrupa ülkelerinde, vergilerin nereye gittiği açıklanmaktadır. Bu uygulama bizde de hayata geçmelidir.

 

Serena Butik Direktörü, iş insanı Tahir Topal:
Gururluyuz, iyi bir ekiple çalışıyoruz

İyi bir ekiple çalışıyoruz. Tabii ki gururluyuz. Herkesin görevleri yerine getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Toplumda vergisini ödeyen, görevlerini yerine getiren iş adamları var. Ülkemiz her geçen gün kurumsallaşıyor. Bu durum da oldukça sevindiricidir. Bu sürece kurumsallaştığımız için 10 yıl öncesinde başladık. Meyvelerini de şimdi alıyoruz. Aslında bir maratonun içerisindeyiz. Günde 12 saat çalışıyoruz. Şirketimiz bünyesinde 260 çalışanımız var. Vergi vermek vicdan işidir. Görevlerimi yerine getirdikçe, iş hayatında daha çok heyecanlanıyorum. Bu durumda bize ivme kazandırıyor.

 

Mustafa Hacı Ali İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hacıali:
Bu yıl geriledik ama gururluyum

 

Bu yıl vergide geriye gittik. Ülkede yeni açılan bankalar olduğu için biz vergi vermede geriledik diye düşünüyorum.

Herkese vergilerini normal versin ki devlet yükselebilsin. Ne kadar güçlü devletimiz olursa biz işverenler de güçlü oluruz. Özellikle vatanıma hizmet ettiğim için mutlu olduğumu hissediyorum, gururlanıyorum. Herkes vergisini verirse memleket daha güzel kalkınır.

 

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vakkas ALTINBAŞ:
Ülkemizi daha ileriye götürecek tüm çabayı göstermeye devam edeceğim

Vergi halkın sermayesidir. Verdiğimiz her vergi ülkemizin kalkınmasını sağlamakta, halka yani vatandaşa daha iyi imkanlar sunmayı mümkün kılmaktadır. Bende bu ülkenin bir bireyi olarak, ülkemize değer katmaktan büyük mutluluk duyuyor, ülkemiz için görevimi yerine getirmenin sevincini yaşıyorum. Yine daha iyi işler yapmak için çabamızı sürdürecek, ülkemizi daha ileriye götürecek tüm çabayı göstermeye devam edeceğim. Bireysel olarak ve devlet olarak kalkınmak istiyorsak bunun vergimizi ödemekle mümkün olduğunu unutmayalım.

 

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sofu ALTINBAŞ:
Eğer hedefimiz kalkınmaksa vergimizi ödemeliyiz

Çalışmak ve kazanmak temel ilkesi ile yola çıtım. Ülkeye hizmet etme amacı ile ilerlemek, daha da büyümeye, daha da iş imkanını oluşturmaya, daha çok çalışmaya ve daha çok kazanca, kazancınız ile vergi ödemek ise ülke olarak yine daha ileriye gitmeyi sağlar. Bir ülkenin varlığını sürdürmesinin en büyük etkenlerinden biri kazanan her bireyin vergisini ödemesi ile mümkündür. Görevimi yerine getirmiş olmanın gururu ile daha çok başarıya imza atacağıma inanıyor, bu başarıların devlete ve millete kazanç olmasını diliyorum.

Ülke olarak yani devlet olarak daha iyi bir gelecek vergi ödemek ile mümkündür. Bunun bilinci ile daha iyi işler yapacak, ülkemize değer katmaya devam edeceğim. Eğer hedefimiz kalkınmaksa vergimizi ödemeliyiz.

 

 

Bu haber toplam 4579 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler