1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Vergi Dairesi vezneleri KALABALIK
Vergi Dairesi vezneleri KALABALIK

Vergi Dairesi vezneleri KALABALIK

“Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname” Vergi Dairesi veznelerinde ‘yoğunluk’ yarattı.

A+A-

Meltem SONAY

“Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname”den yararlanmak isteyen yükümlüler, Gelir ve Vergi Dairesi veznelerine koştu.
Başvuruların perşembe günü mesai bitiminde son bulacağının yeniden duyurulmasıyla özellikle bu hafta başından itibaren Vergi Dairesi’nde de yoğunluk yaşanıyor.

Vergi Dairesi Müdürü Burkay: “Yoğunluk yaşanıyor”
Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Hikmet Burkay yoğunluğa işaret ederken, müracaatın 24 Ekim Cuma gününe kadar da uzatılabileceğini belirtti.
Burkay, Gelir ve Vergi Dairesi veznelerinin yanı sıra, Motorlu Araç birimlerindeki yoğunluğa da işaret etti.
Hikmet Burkay, müracaatların tamamlanmasının ardından kararnameden kaç kişinin yararlandığı ve ne kadar gelir toplandığına ilişkin raporun hazırlanıp duyurulacağını belirtti.

‘Vergi borcu olanlara ceza ve gecikme zamlarında indirim…’
24 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren 2/2014 sayılı Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname, “Vergi borcu olanlara ceza ve gecikme zamlarında indirim, itirazlı ve Daire’nin tek taraflı olarak kesinleştirdiği vergilerde uzlaşma, kayıttan düşen motorlu araçlarda kayıt yenilemede kolaylık, bilançolarda eksik beyan edilmiş veya beyan edilmemiş stok ve diğer ekonomik kıymetlere ve servetlere ilişkin düzeltme ile 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 ve 2013 vergilendirme dönemlerine ilişkin beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergilerde beyan edilmek suretiyle uzlaşmayı ve vergi barışını sağlamayı’ amaçlıyor.

Bu haber toplam 2339 defa okunmuştur