1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Velinin ‘okulda dersler durdu’ isyanı
Velinin ‘okulda dersler durdu’ isyanı

Velinin ‘okulda dersler durdu’ isyanı

Türk Maarif Koleji’nde okuyan 11. sınıfların ikinci dönem sonu sınavları itibarıyla okula gitmediği iddia edildi.

A+A-

Meltem SONAY
Türk Maarif Koleji’nde okuyan 11. Sınıfların ikinci dönem sonu sınavları itibarıyla okula gitmediği gerekçesi ile Eğitim Bakanlığı’na yazı yazan veli Salih Çobanoğlu, Okul Müdürü’ne sorduğunda ise ‘Öğrenciler özel derse gidiyor, okula gelmiyor zaten’ yanıtı aldığını ileri sürdü.
Türk Maarif Koleji Müdürü Fehmi Tokay, öğrencilerin GCE Level sınavları döneminde olduğunu ve bu dönemde bakanlığın da okul yönetimine dönem sonu sınavlarını öne çekme yetkisi verdiğini ve öğrencilerin bu dönemde GCE Level sınavlarına hazırlandıklarını belirtti.
Konuyla ilgili bilgi almak için ise, Eğitim Bakanlığı’ndan herhangi bir yetkiliye ulaşılamadı.

Velinin ‘hak gaspı’ isyanı
Türk Maarif Koleji 11. Sınıfta okuyan bir öğrencinin velisi olduğunu ifade eden Salih Çaobanoğlu, 24 Nisan’da başlatılan ikinci dönem sonu sınavlarından itibaren çocukların okula gitmediğini ifade ederek, Eğitim Bakanlığı’na yazdığı 15 Mayıs 2014 tarihli yazıyla da bakanlığı bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Okul Müdürü Tokay: “Değişik günlerde değişik çalışmalar yapılıyor”
Türk Maarif Koleji Müdürü Fehmi Tokay, öğrencilerin GCE Level sınavlarının olduğu dönem öncesi bakanlığın, eğitim yılı dönem sonu sınavlarını erkene alma yetkisi verdiğini, sınavlardan sonra da öğrencilerin GCE sınavlarına hazırlandığı ve girdiğini belirtti.

Bu haber toplam 7138 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,