1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Velilerin beklentisi kesintisiz eğitim
Velilerin beklentisi kesintisiz eğitim

Velilerin beklentisi kesintisiz eğitim

Şehit Ertuğrul İlkokulu Okul Aile Birliği, öğretmenlerle yaptığı toplantılarda görüşülen konuları açıkladı

A+A-

 

Şehit Ertuğrul İlkokulu Okul Aile Birliği, geçen hafta grevde olan ve olmayan öğretmenlerle yaptığı toplantılarda görüşülen konuları basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Basın toplantısında söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Zehra Özekinci, velilerin beklentisinin ve arzusunun öğrencilerin eğitimlerinin kaliteli ve kesintisiz devam etmesi olduğuna dikkat çekerek, Okul Aile Birliği’nin, okulda yaşanan sorunlar konusunda öğretmenlerin yanı sıra, bakanlık yetkilileri ile görüşerek, çözüme katkı koymaya çalıştığını söyledi.

İlgili bakanlığın okulda 5 Ocak’ta başlattığı ve 30 Ocak’ta sonuçlanan genel denetimi sonrası hazırlanan raporun, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) aracılığıyla velilere dağıtıldığını anımsatan Özekinci, bu raporda yer alan sorunlarla ilgili olarak bakanlık ve okul idaresinin pek çok tedbir aldığını kaydetti.

Özekinci, KTÖS’ün uyguladığı greve katılan öğretmenlerin desteği ile kurulan ve “yasal statüsü olmayan” Vekil Komitesi’nin ise 8 Nisan tarihinde velilere dağıttığı iddiaların Okul Aile Birliği tarafından araştırıldığını belirtti.

Konuşmasında araştırma sonuçlarına da değinen Özekinci, “Okula Aile Birliği olarak, öğretmenlerimiz arasında ayrıcalık yaratmadan, ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı, tarafların iyi bir diyalog içinde uzlaşı sağlayarak, en iyi ve kesintisiz hizmeti vermek suretiyle okulumuzdaki öğretmenlerimize huzurlu çalışma ortamı sağlanması en büyük dileğimizdir” dedi.

Özekinci, tüm velileri araştırma sonuçlarını paylaşmak üzere en kısa zamanda toplantıya çağıracaklarını belirterek, öğretmenlerin 2014-2015 öğretim yılının sevgi, saygı ve huzur içinde tamamlamalarının en büyük temennileri olduğunu sözlerine ekledi.

(tak)

Bu haber toplam 1232 defa okunmuştur