1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Veliler Arabacıoğlu'na seslendi: İstifa etme
Veliler Arabacıoğluna seslendi: İstifa etme

Veliler Arabacıoğlu'na seslendi: İstifa etme

20 Temmuz Fen Lisesi öğrenci velilerinden oluşan bir grup basın açıklaması yaparak Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifa etmemesini istedi.

A+A-

20 Temmuz Fen Lisesi öğrenci velilerinden oluşan bir grup basın açıklaması yaparak Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifa etmemesini istedi. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın, (KTOEÖS) veliler üzerinden prim yapmakla suçlandığı açıklamada “Bir sendikanın eğitim sendikası olsa bile eğitime bu kadar müdahale etmesi sizce doğru mudur?” denildi.

Hatırlanacağı üzere dün Eğitim Bakanlığı’na, 20 Temmuz Fen Lisesi öğretmenleri ile birlikte siyah çelenk bırakan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, öğretmenlerin velilerle karşı karşıya bırakıldığını savunarak, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve hükümeti suçlamıştı.

Açıklamanın tam metni şöyle;

“2013-2014 öğretim yılında 20 Temmuz Fen Lisesi 11. Sınıf matematik ve geometri derslerinden sınıf tekrarı yapmak zorunda kalan öğrencilerin velileri ve öğrencileri olarak bizler sadece öğrencilerin yasal hakları olan kâğıtlarının tekrar değerlendirilmesi hakkını kullandık. Bakanlık tarafından bu konuda gereken desteği gördük. Kurulan bağımsız kurul sınav kâğıtlarını değerlendirerek iki öğrencinin notunun geçerli olduğunu, diğerlerinin notlarının arttığı ama geçer not olmadığını söylediler. Okutulan matematik ve geometri konularının çok ağır tutulduğu ve klasik sınıflarda bu derslerin okutulmaması gerektiği konusunda bakanlık tarafından haklılığımız ortaya konmuştur.

3 ay önce kurulan bağımsız kurulun üzerine 16 Ağustos’ta öğretmenler tarafından kurdurulan 2.kurul ilk kurul tarafından alınan kararları geri alarak değiştirmiştir.

Soruyoruz biz veliler mi yoksa konu olan öğretmenler mi bağımsız kurula müdahale etmiştir?

Öğretmenler Sendikasında çocuklarla ilgili borçlu geçme konusunda toplantı yapılacağı gün 20 Temmuz Fen Lisesi öğretmenlerinden kimlerin sendikaya gidip eğer kuruldan borçlu geçmek çıkarsa eğitim vermeyeceğiz dediklerini merak etmekteyiz. Matematik ve geometri sınavlarından geçer not alamayan öğrenciler denilmekte iken çocuklarımıza ödev notu verilmediğini veya geçmelerine katkısı olacak şekilde verilmediğini bilmekteyiz.

Bizim haziran ayında yaptığımız müracaata karşılık, neden çocuklarımızın okuldan tasdiknamelerinin alınmasından sonra ve dıştan bitirme sınavlarının başladığı gün öğretmenler tarafından basın açıklaması ve eylem yapılmasının altındaki amacı çok merak etmekteyiz.

Her şeyden önce öğretmenlerin de birer veli olduğunu unutmamalarını bizim yaşadıklarımızı ancak ve ancak böyle anlayabileceklerini ümit etmekteyiz.
Bu süreç içerisinde hiçbir zaman bakanlık tarafından kışkırtılmadık tam aksine eğitimde yanlışlar olabileceğini ve bu durumun düzeltileceği konusunda bilgilendirildik.

Şimdi soruyoruz 2013-2014 öğrettim yılında 11. Sınıf TÜBİTAK  3. olan bir öğrencimizin nasıl olur da matematik dersinden dolayı sınıf tekrarına düşmüştür?

Öğrencilerimize karşı hiçbir hedef alır tutumumuz yok diyorsunuz neden o zaman 2013- 2014 eğitim yılında okulunuzun 11’ E ve tek klasik sınıfta olan öğrencilerine karşı aşağılama ve sürekli gidin bu okuldan baskıları uygulanmıştır?

Bazı velilerin sosyal medyadan isim vererek çirkin saldırılara yaptığını söylüyorsunuz? Elinizde bunun kayıtları var ise ki var olduğunu biliyoruz, bunların içinde herhangi bir hakaret veya kötü söylem olduğunu ispatlamanızı bekliyor, aksi takdirde bu kayıtları basına biz vereceğiz.

3 ay önce başlayan süreçten halen hırs ve egolarından dolayı matematik zümresi öğretmenlerimizin ne yapmaya çalıştığını anlamadığımızı ve bu çocukların sene tekrarı yapmalarının kime faydası dokunacağının açıklamalarını bekliyoruz.

Sayın bakanımızı hakkında KTOEÖS’ün internet sitesindeki çıkan basın bildirisindeki “tilki” kelimesini hiç hoş bulmadığımızı belirtmek isteriz.
Kamu yasalarına göre bir çalışanın beyanat vermesi bile ilgili bakanlığın iznine tabi olmasına rağmen ilgili öğretmenlerin nasıl olur da kendi adlarına basın açıklaması yapabildiklerinin açıklanmasını istiyoruz?

Sendikanın bizim ödediğimiz sınav harçlarına rüşvet demesini doğru bulmuyoruz. Bakanlığın bu harçlara sizce ihtiyacı var mıdır?

2014-2015 öğretim yılında 11. Sınıf tekrarı yapmaları istenen öğrencilerin matematik ve geometri dersi almamalarının anlamı nedir?

Bu iki dersten sınıf tekrarına düşen bu öğrenciler neden ikinci kez bir yıl önce okudukları ve geçtikleri dersleri tekrar okusunlar bunun kime faydası var?
Sınıf tekrarı yapmayıp dıştan bitirme sınavına giren öğrencilerin olması öğretmenleri neden bu kadar olumsuz etkilemiştir?

Eğitim ve öğretim karıştırılıyor mu?

Öğrencilerin sadece öğretimden aldıkları notla değerlendirilmeleri doğru mu?

Bu süreçte yasa dışı ve tüzüğe aykırı hiçbir şey yapılmamıştır. Sadece okul idaresinin yapması gerekenleri bakanlık üstlenmiştir.

Sayın bakanımız tüm yaz boyunca öğrencilerin mağdur olmaması için gereken çalışmaların yapması için gereken ilgiyi göstermiştir.

Bakanımızın bu kadar ağır hakaretlere maruz kalması ve biz 20 Temmuz Lisesi velileri üzerinden prim yapılması bizleri çok üzmüştür. 

Bir sendikanın eğitim sendikası olsa bile eğitime bu kadar müdahale etmesi sizce doğrumudur?

Sendikanım sürecin içerisine dâhil olması ama günün sonunda dışarıdan bakarak öğretmenleri yanına alıp Bakanlık önünde eylem yapmasının altındaki amaç nedir? Acaba 20 Temmuz Fen Lisesi öğretmenleri farklı bir amaç için mi kullanılmaktadır?

SAYIN BAKANIMIZIN İSTİFA ETMEMESİ ve GÖREVİNE DEVAM ETMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”.

 

Bu haber toplam 1888 defa okunmuştur